Robine van Tilburg
chef online
chef online
8 September 2019
Bijgewerkt: 21 September 2021
Leken noemen het een typische ‘lekkernij voor Hollanders’. Wij noemen het de hemel. Omdat redactrice Robine he-le-maal pindakaasverslaafd is, toont ze jullie in de ‘Zon(dig)dag’-video van vandaag hoe je de allerlekkerste pindakaaskoekjes maakt. Aanvalleuh!
Deze pindakaaskoekjes hebben een heerlijke pindasmaak én een zalig zachte zandkoekjesstructuur. Zet ze op tafel en al je gasten zullen je het recept vragen. Zeg dat wij ‘t gezegd hebben!
Dit heb je nodig voor zo’n 10 koekjes:
- 50 g zachte boter
- 130 g pindakaas
- 20 g witte kristalsuiker
- 80 g lichtbruine basterdsuiker
- een ei
- koffielepeltje vanillearoma
- 100 g bloem
- koffielepeltje bakpoeder
- snufje zout
10 min. voorbereiding en 9 min. in de oven
Met dank aan KitchenAid, Albert Heijn België en Ikea
Meer Zon(dig)dag:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier