Robine van Tilburg
chef online
chef online
10 January 2021
Bijgewerkt: 23 September 2021
Hoera, deze Zon(dig)dag maken we nog eens een cake. De chocoladeganache maakt deze speculaascake nóg lekkerder dan ie sowieso al is.
Cake is altijd een goed idee. Zeker als er nog een andere zoetigheid in gedraaid wordt. Deze speculaascake is écht geniaal lekker. Door de chocoladeganache smaakt hij als een mix van cake, speculaas, peperkoek en brownie als ik m’n schoonpapa mag geloven. Sounds delish!
Video: Lissa Van Eesbeeck
Ingrediënten voor een cake:
- 200 g zachte boter
- 200 g lichtbruine basterdsuiker
- 4 eieren
- lekje vanillearoma
- 3 eetlepels speculaaskruiden
- snuf zout
- 200 g zelfrijzende bloem
- 100 g verkruimelde speculaas
Voor de ganache:
- 100 ml slagroom
- 150 g melkchocolade
Meer Zon(dig)dag? Hier vind je alle receptjes in een handig overzicht.
Met dank aan Jumbo, KitchenAid & IKEA
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier