Hoewel ‘yes way, rosé’ zowat het thema van het afgelopen jaar was, ruilen we in 2018 ons favoriete glas rosé, witte of rode wijn voor een nieuwkomer van formaat: zwarte wijn.
Toch, helemaal nieuw is zwarte wijn niet. En eerlijk, echt zwart is-ie ook niet helemaal. De extreem donkere rode wijn heeft zijn kleurtje te danken aan de Saperavi-druif die zijn oorsprong duizenden jaren geleden vond in Georgië. Zowel de schil als het vruchtvlees van de druif is rood en dat maakt het net zo uniek!
Back to Black
Traditioneel wordt de wijn gefermenteerd en gerijpt in ‘qvevris’ – kleivaten – die daarna onder de grond begraven worden. Maar moderne wijnmakers experimenteren tegenwoordig ook met eik en roestvrij staal. De Saperavi-druif heeft een stevige, kruidige smaak met tonen van rood fruit en een fluwelen textuur. Ideaal om bij dit koude weer van te slurpen voor het haardvuur! Wil je met kerst uitpakken? Dan combineer je de zwarte wijn best met varken, lam, gegrilde kip, tonijn of oude kazen. Wij beginnen alvast te watertanden!
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Bron: PureWow.
Lees ook:
- AHA: met dit simpele trucje wordt je gin-tonic nog beter
- 9 warme en gezellige punch bowls voor je volgende kerstfeestje
- 17 smakelijke hapjes die perfect zijn om je kerstfeestje op gang te trekken
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier