Waar je in het middelbaar nog vrolijk kon samenhokken met vriendinnen, krijg je nu gezelschap van enkele strangers.
9 irritaties die je sowieso herkent als je niet zo van groepswerken houdt
Wie denkt dat die ellendige groepswerken alleen in de middelbare school voorkomen, heeft het bij het verkeerde eind. Ook in de hogeschool of aan de universiteit kom je ze vaker tegen dan je lief is. Een paper mag je gezellig samen schrijven en ook je bachelorproef werk je uit in groepjes van drie of meer. Deze irritaties herken je sowieso als je niet zo van groepswerken houdt.
1. Waar je in het middelbaar nog vrolijk kon samenhokken met vriendinnen, krijg je nu gezelschap van enkele strangers.
Het vergt de grootste moeite om oogcontact te maken. Uit pure nervositeit besluit je een mop te tappen. Je had jezelf nog zó voorgenomen dit jaar iets aan dat vreselijke trekje te doen. Niemand moet lachen, awkward.
2. Flirten met de deadline gaat jou steeds goed af.
Tot je beseft dat de andere groepsleden zich wel erg passief gedragen. Een wake-upcallom zelf het voortouw te nemen, die paper gaat zichzelf niet schrijven.
3. Je kan er niet omheen en er al zeker niet mee om: die ene luie persoon die geen poot uitsteekt.
Je begrijpt niet waarom hij zelfs de moeite neemt het groepsgesprek – speciaal aangemaakt voor deze gelegenheid – te openen.
4. Ugh, jij zit weer opgescheept met het irritantste onderdeel.
Wanneer de groep zich realiseert dat elk onderdeel samen behandelen onmogelijk is, besluit je om de taken te verdelen. Niemand stelt zich kandidaat voor dat lastigste onderdeel en daarom zit jij er weer aan vast. Nachtje door, it is.
5. Iedereen gebruikt een andere opmaak.
En jij, nobele ziel die je bent, geeft jezelf uiteraard op om de uiteindelijke lay-out voor je rekening te nemen.
6. Aangezien jij alle onderdelen van de verschillende groepsleden bij elkaar zet, moet jij ook wachten tot je alles hebt ontvangen.
En jouw groepsleden zetten er niet echt vaart achter... Terwijl jij nagelbijtend naar je mailbox zit te staren, liggen je teamgenoten wellicht languit op de zetel te Netflixen.
7. Er is altijd iemand die graag met de rode pen door andermans stukken gaat.
Die leerling denkt dat het totaal niet opvalt als-ie even zonder pardon een andere tussentitel gebruikt of een gehele alinea doet verdwijnen.
8. Bij de verdediging heeft ‘de luie jongen’ plots de grootste mond.
En daarbij komt ook dat hij voor elke vraag een antwoord klaar heeft. In no time weet hij alle docenten om zijn vinger te winden en zich te ontpoppen tot het lievelingetje. Say what?!
9. En uiteindelijk krijgt de hele groep exact dezelfde score. Pijnlijk.
Jouw ogen vallen bijna uit hun kassen wanneer je dit hoort. Zó oneerlijk!
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier