Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga

Waarom moet net dat groene gif zo hip worden?

9 struggles die je herkent als je koriander háát

Je houdt ervan of je haat het. Nee, we hebben het niet over de muziek van Justin Bieber. Wel over koriander, de specerij die voor de helft van de aardbewoners een gerecht naar een hoger niveau tilt, terwijl het dezelfde schotel voor de andere helft compleet oneetbaar maakt. Die laatste groep weet het maar al te goed: the struggle is real.


 

1. Het zit plots overal. O-ver-al.


Tot enkele jaren geleden wist je waarschijnlijk zelfs niet eens dat je koriander vies vindt. Waarom moet net dát groensel hip worden?

2. Als je op restaurant iets groens op je bord ziet, panikeer je.


Je kan pas opnieuw ademhalen wanneer je honderd procent zeker weet dat het peterselie of iets dergelijks is.

 

3. Jouw tafelgenoten dienen dan ook vaak letterlijk als proefkonijn voor die groene stukjes op je bord.


Eén mening volstaat niet. Iedereen aan tafel moet je ervan verzekeren dat je niet op het punt staat koriander in je mond te steken.

4. Je kan jezelf dan ook voor de kop slaan wanneer je je korianderhaat weer vergeet te melden aan de ober.


Nota aan jezelf: wat je ook bestelt, al-tijd zeggen dat je geen koriander wil. Zéker in hipsterrestaurants.

 

5. Soms zeg je gewoon dat je allergisch bent, omdat je dan minder als een vervelende trien overkomt.


En niet het soort allergie waarvan je een beetje uitslag krijgt. Nee, jouw keel zwelt helemaal op en je stikt. Dus geen enkel stukje mag op je bord belanden, oké?

6. Je wordt kwaad wanneer je het ziet liggen op een gerecht waarop je het totaal niet zou verwachten.


Oké, bij Mexicaans eten hoort vaak koriander. Maar waarom zou je het in godsnaam op een pasta all’ arrabbiata leggen?

7. Je snapt niet hoe anderen dat duivelse kruid zomaar kunnen eten, terwijl het kleinste stukje ervan jouw eten helemaal naar afwasmiddel doet smaken.


Zeepvreters.

8. Je snapt nog veel minder waarom chefs het zo vaak gebruiken, terwijl zoveel mensen er een uitgesproken haat voor hebben.


Koriander zou altijd en overal optioneel moeten zijn. Als in: als je echt graag wil dat je eten naar zeep smaakt, vraag je of er koriander in kan.

9. Je weet dat je terecht klaagt over het kruid van Satan, want je korianderhaat is genetisch bepaald.


En toch weet je ook dat sommige van je vrienden – die jouw struggle duidelijk niet snappen – je een beetje een aansteller vinden.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '