Onze favoriet van deze Cointreau-recepten? De variant met mango!
MARGARITA MARCH: deze 3 margaritarecepten met ’n twist brengen de lente in huis
Samen met Cointreau
Wat denk je ervan als we de maand maart eens zouden uitroepen tot Margarita March? Het weer is deze maand af en toe veelbelovend met een voorzichtig zonnetje, maar soms laat het ook te wensen over. Dan nemen we maar beter het heft in eigen handen!
Wij halen in Margarita March de lente zélf in huis. Voor ons is en blijft de margarita namelijk de perfecte lentecocktail. Als er een cocktail is die de perfecte balans tussen zuur en zout kent én daarbij nog eens superfris is, is het wel de margarita. En daar is haar leeftijd mede het bewijs van. Wist je dat de margarita al meer dan 70 jaar meegaat? De Amerikaanse socialite Margaret ‘Margarita’ Sames bedacht het recept in 1948... en neem je fles Cointreau al maar in de aanslag want zoals Margaret herself het zei: ‘A margarita without Cointreau isn’t worth its salt.’
Het beste nieuws? Je krijgt van ons niet enkel hét recept voor de enige echte klassieker op basis van Cointreau, tequila en limoensap, maar we geven je er ook twee zonnige varianten bovenop. Ga jij voor de klassieke margarita met alom bekend zoutrandje, voor de slushy-margarita met rode vruchten of voor de zalig frisse variant met mango? Wij zetten onze zonnebril alvast op... Say hello to spring!
The classic margarita
Ingrediënten:
- 30 ml Cointreau
- 50 ml witte tequila
- 20 ml vers limoensap
- een snufje zout om te garneren
Zo maak je het:
- Wrijf de rand van je margaritaglas in met een stukje limoen
- Rol het randje van je glas in zout
- Neem er een cocktailshaker bij en vul hem tot net over de helft met ijsblokjes
- Giet de Cointreau, de tequila en het limoensap over het ijs
- Doe de bovenkant op de cocktailshaker en geef er even een tik op zodat je shaker goed vast zit
- Shake it, baby! En wel voor 15 seconden
- Open de cocktailshaker en giet de margarita in je glas
- Garneer met een half partje limoen
- Enjoy!
Leer je het liefst van de besten? We’ve got your back! Bekijk hieronder in alle rust hoe topcocktailshakester Aurelie Panhelleux de klassieke margarita shaket. Wij kunnen alvast niet wachten om zelf achter de bar – of eerder in onze keuken – te kruipen. Slurpen maar!
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
The Frozen berry margarita
Ingrediënten:
- 30 ml Cointreau
- 50 ml witte tequila
- 20 ml vers limoensap
- 5 rode vruchten zoals frambozen, bramen en bosbessen
Zo maak je het:
- Giet de Cointreau, de witte tequila en het limoensap in een blender
- Voeg vijf rode vruchten toe
- Voeg een grote schep crushed ice in je blender
- Blend tot je een slushy-structuur krijgt
- Giet je cocktail in je margaritaglas
- Garneer met enkele rode vruchten
- Enjoy!
The mango margarita
Ingrediënten:
- 30 ml Cointreau
- 50 ml witte tequila
- 20 ml vers limoensap
- 60 ml mangosap
- een takje munt om te garneren
Zo maak je het:
- Vul een tumblerglas met ijsblokjes
- Giet de Cointreau, tequila, het limoen- en mangosap over de ijsblokjes
- Roer met een lepeltje tot alle ingrediënten gemengd zijn
- Garneer met een vers takje munt
- Enjoy!
Je favo recept gekozen? Dan hebben we nog een leuk nieuwtje! De komende maand kan je je fles Cointreau namelijk aan een extra voordelig prijsje vinden bij de supermarkt. Houd de promo’s dus zeker in de gaten!