4 chocoladedesserts onder de 100 Kcal
Brownie lolly's
- Voor 20 stuks
100 g pure chocolade – 125 g boter – 100 g bruine suiker – 2 eieren – 15 g cacaopoeder – 90 g bloem • een snufje bakpoeder
- Recept
Doe de boter en de chocolade in een steelpan. Laat al roerend op een laag vuur smelten. Haal van het vuur en laat een beetje afkoelen. Mix de rest van de ingrediënten tot een luchtig geklopt deeg en voeg dan de gesmolten chocolade toe. Neem een siliconenbakvorm met 10 kleine rondjes en smeer ze licht in met olie. Verdeel de helft van het deeg daarover (elk rondje moet voor 2/3 gevuld zijn) en zet ze 20 minuten in een op 160°C voorverwarmde oven. Laat even afkoelen in de vorm. Haal ze voorzichtig uit de vorm en steek er een stokje in. Was de vorm af en wrijf opnieuw in met olie. Verdeel nu de rest van het deeg over de vormpjes en bak op dezelfde manier.
Frambozen-chocomousse
- Voor 10 porties
50 g pure chocolade – 1 ei – 30 g suiker – 1,5 dl volle room – 2 bakjes frambozen – frambozenlikeur
- Recept
Verbrokkel de chocolade in een ronde kom en zet die op een pan met net niet kokend water. Laat de chocolade compleet smelten en een beetje afkoelen. Splits het ei. Klop het eiwit stijf met de suiker. Klop de room stijf. Meng de dooier met de chocolade. Roer hier de room door en schep er vervolgens voorzichtig de eiwitten door. Verdeel de frambozen over 10 glaasjes. Schep in elk glas een lepeltje van de chocomousse. Werk af met een klein scheutje frambozenlikeur en eventueel nog een paar stukjes geraspte witte chocolade.
Chocoladenotenbar
- Voor 20 vierkantjes
250 g pure chocolade – 100 g hazelnoten – 50 g gedroogde veenbessen of rozijnen
- Recept
Verbrokkel de chocolade in een ronde kom en zet die op een pan met net niet kokend water. Laat de chocolade compleet smelten. Voeg dan de hazelnoten en veenbessen toe. Neem een vierkante of rechthoekige bakvorm en bekleed die met plasticfolie. Giet het chocolademengsel erin en strijk glad met een lepel. Laat helemaal opstijven en haal de tablet dan uit de vorm. Snij in twintig kleine vierkantjes.
Bananen-kokoshapjes
- Voor 10 stuks
125 g pure chocolade – 2 bananen – 20 g geraspt kokospoeder – 10 pretzelsticks
- Recept
Verbrokkel de chocolade in een ronde kom en zet die op een pan met net niet kokend water. Laat de chocolade compleet smelten. Schil de bananen en snij ze elk in vijf stukken. Steek er een cocktailprikker in en wentel ze door de chocolade en vervolgens door de kokos. Laat opstijven op bakpapier en steek er dan een pretzelstick in.