Cheesecakejes met Oreo
Lezeres Rani tovert al 3 jaar lekkers uit haar oven en vindt Oreo het lekkerste koekje van de hele wereld. Dit is haar lievelingsrecept.
Cheesecakejes met Oreo
Nodig voor 12 cakejes
- 250 g Philadelphia + 4 el extra voor de afwerking
- 130 g suiker
- 150 g zelfrijzende bloem
- scheutje vanille-extract
- snufje zout
- 100 g zure room
- 2 eieren
- 20 Oreokoekjes + 2 extra voor de afwerking
- ½ zakje vanillesuiker
Zo gemaakt
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de Philadelphia in een kom en mix tot een gladde massa. Voeg suiker, bloem, vanille-extract en zout toe en mix 2 minuten. Voeg de zure room toe. Roer de eieren los en meng ze onder de Philadelphia. Breek 8 van de 20 Oreo's in stukjes. Roer onder het mengsel.
Neem een muffinbakvorm voor 12 cakejes en bekleed met cakepapiertjes. Leg een Oreo op de bodem van elk papiertje en vul verder met het beslag. Zet 20 minuten in de oven. Laat de cakejes in de vormpjes afkoelen, liefst in de koelkast. Meng de 4 el Philadelphia met de vanillesuiker en schep op elke muffin een klein toefje kaas. Hak de 2 extra Oreokoekjes grof en kruimel ze over de toefjes.
Probeer ook eens:
Citroencheesecake met rabarber en speculaas