Het ontbijt voor Miss Relax
Wafels met Philadelphia en frambozen
40 min.
Nodig voor 12 wafels
3 eieren • 350 ml melk • 20 g verse gist • 350 ml lauw water • 450 g zelfrijzende bloem • 150 g boter • snufje zout • 1 bakje frambozen • 1 zakje frambozencoulis • 4 el Philadelphia Natuur
Zo gemaakt
Breek de eieren en scheid de dooiers van de eiwitten. Klop de dooiers los, voeg de melk en de verse gist erbij, en klop verder tot de gist helemaal opgelost is. Voeg het water toe en meng. Voeg dan de bloem toe en roer met een klopper tot alle klontertjes verdwenen zijn. Laat de boter zachtjes smelten, laat afkoelen en meng onder het beslag. Roer verder met een garde. Klop de eiwitten stijf en spatel, samen met het zout, voorzichtig onder het deeg. Laat het deeg 20 minuten rusten op kamertemperatuur. Bak de wafels in een heet wafelijzer en serveer met de frambozen, de frambozencoulis en de Philadelphia.
American pancakes met bosbessen en Philadelphia
25 min.
Nodig voor 4 personen
200 g patisseriebloem • 1 el bakpoeder • 1 el vanillesuiker • snufje zout • 50 g boter • 1 ei • 3 dl melk • 3 el zonnebloemolie • 150 g bosbessen • 4 kl honing • 4 el Philadelphia
Zo gemaakt
Meng de bloem met het bakpoeder, de vanillesuiker en het zout. Smelt de boter op een zacht vuur en laat afkoelen. Klop het ei los met de melk en doe er de gesmolten boter bij. Schenk het eimengsel geleidelijk aan bij het bloemmengsel en roer goed tot je een egaal beslag krijgt. Vet een kleine koekenpan in met wat zonnebloemolie en verhit op een matig tot hoog vuur. Bak kleine dikke pannenkoekjes (van zo'n 12 cm diameter en zo'n 3 mm dik). Serveer met de bosbessen, wat honing en een flinke toef Philadelphia.
De lekkerste ontbijtsalade
15 min.
Nodig voor 4 personen
200 g jonge bladslascheuten (mesclum) • 2 meloenen (cavaillon) in plakjes • 2 sjalotjes in fijne ringen • 40 g granaatappelpitjes • 10 cl notenolie • 6 cl balsamicoazijn • 10 cl appelsap • 200 g Philadelphia Natuur • 20 g bloedzurkel
Zo gemaakt
Schik de sla met daarop de meloenplakjes, sjalotringen en granaatappel. Maak de vinaigrette met de notenolie, balsamico-azijn en appelsap. Werk de salade af met toefjes Philadelphia, enkele druppels vinaigrette en de bloedzurkel.