Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Flair

Het ontbijt voor Miss Relax

Je tijd nemen voor je ontbijt is gezond & leuk. Er zijn zoveel mogelijkheden om je dag goed te starten.

Wafels met Philadelphia en frambozen

 

40 min.

 

Nodig voor 12 wafels

 

3 eieren • 350 ml melk • 20 g verse gist • 350 ml lauw water • 450 g zelfrijzende bloem • 150 g boter • snufje zout • 1 bakje frambozen • 1 zakje frambozencoulis • 4 el Philadelphia Natuur

 

Zo gemaakt

 

Breek de eieren en scheid de dooiers van de eiwitten. Klop de dooiers los, voeg de melk en de verse gist erbij, en klop verder tot de gist helemaal opgelost is. Voeg het water toe en meng. Voeg dan de bloem toe en roer met een klopper tot alle klontertjes verdwenen zijn. Laat de boter zachtjes smelten, laat afkoelen en meng onder het beslag. Roer verder met een garde. Klop de eiwitten stijf en spatel, samen met het zout, voorzichtig onder het deeg. Laat het deeg 20 minuten rusten op kamertemperatuur. Bak de wafels in een heet wafelijzer en serveer met de frambozen, de frambozencoulis en de Philadelphia.

 

 

ontbijt philadelphia relax pannenkoek

American pancakes met bosbessen en Philadelphia

 

25 min.

 

Nodig voor 4 personen

200 g patisseriebloem • 1 el bakpoeder • 1 el vanillesuiker • snufje zout • 50 g boter • 1 ei • 3 dl melk • 3 el zonnebloemolie • 150 g bosbessen • 4 kl honing • 4 el Philadelphia

 

Zo gemaakt

Meng de bloem met het bakpoeder, de vanillesuiker en het zout. Smelt de boter op een zacht vuur en laat afkoelen. Klop het ei los met de melk en doe er de gesmolten boter bij. Schenk het eimengsel geleidelijk aan bij het bloemmengsel en roer goed tot je een egaal beslag krijgt. Vet een kleine koekenpan in met wat zonnebloemolie en verhit op een matig tot hoog vuur. Bak kleine dikke pannenkoekjes (van zo'n 12 cm diameter en zo'n 3 mm dik). Serveer met de bosbessen, wat honing en een flinke toef Philadelphia.

 

 

ontbijt philadelphia relax salade

De lekkerste ontbijtsalade

 

    15 min.

    

Nodig voor 4 personen

200 g jonge bladslascheuten (mesclum) • 2 meloenen (cavaillon) in plakjes • 2 sjalotjes in fijne ringen • 40 g granaatappelpitjes • 10 cl notenolie • 6 cl balsamicoazijn • 10 cl appelsap • 200 g Philadelphia Natuur • 20 g bloedzurkel

    

Zo gemaakt

Schik de sla met daarop de meloenplakjes, sjalotringen en granaatappel. Maak de vinaigrette met de notenolie, balsamico-azijn en appelsap. Werk de salade af met toefjes Philadelphia, enkele druppels vinaigrette en de bloedzurkel.

FLAIR STORIES