RECEPT: homemade ijssandwiches
22 October 2016
Omdat het leven vaak al saai genoeg is, presenteren wij deze overheerlijke homemade ijssandwiches. Om mee uit te pakken op een feestje of als traktatie. Heb je vijf minuutjes?
Voor 16 stuks
Koekjes naar keuze (chocolate chip cookies, boterkoekjes, harde wafeltjes...) • 400 ml vanille-ijs • 30 g fondantchocolade • 30 g witte chocolade • decoratie (hagelslag, discobolletjes, parels, kokosschilfers, gemalen amandelen, etc.)
Zo gemaakt
-
Verwarm de fondantchocolade en de witte chocolade apart van elkaar au bain-marie.
-
Leg alle koekjes vervolgens klaar.
-
Dompel de koekjes voor de helft in de chocolade en decoreer naar wens. Leg op elk koekje een bolletje ijs, plaats het andere koekje erbovenop en duw aan. Stapel de ijskoekjes in een doos en plaats in de diepvriezer.
- Wacht minimaal een uurtje voor je ze eruit haalt. Smakelijk!
Tip: voorkom dat de koekjes aan elkaar kleven door een laagje vershoudfolie of bakpapier tussen elk koekje te leggen.