Red velvet cheesecake
Lezeres Tine zou wel de hele dag in haar potten en pannen kunnen roeren. Check haar foodblog op www.tineathome.com. Ontdek snel haar favoriete recept.
Red velvet cheesecake
Nodig voor 1 taart
- 300 g zelfrijzende bloem
- 200 g kristalsuiker
- 4 el cacaopoeder
- 250 g ongezouten boter
- 100 g kandijsuiker
- 4 eieren
- 250 ml botermelk
- 6 el rode kleurstof
- 15 g boter
Voor de vulling
- 200 g Philadelphia
- 70 g kristalsuiker
- 2 el citroensap
- 1,5 tl gelatinepoeder
- 1 dl slagroom
Voor het glazuur
- 250 g Philadelphia
- 60 g boter
- 1/4 tl vanille-extract
- 80 g gezeefde poedersuiker
- 35 ml frambozencoulis
Zo gemaakt
Verwarm de oven voor op 180 °C. Zeef de bloem, suiker en cacaopoeder. Mix de boter met de kandijsuiker tot een romige massa en voeg de eieren toe. Mix op lage snelheid en voeg de gezeefde ingrediënten toe, alsook de botermelk en de kleurstof. Bekleed een springvorm (doorsnede 25 cm) met bakpapier en beboter de zij- en onderkant. Schep enkele eetlepels van het deeg in een muffinvormpje. Stort de rest van het deeg in de bakvorm en zet, samen met het gevulde muffinvormpje, 35 à 40 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat de cake, in de vorm, afkoelen.
Maak de vulling. Meng de Philadelphia met de suiker tot een gladde massa. Voeg het citroensap toe en blijf mixen. Los het gelatinepoeder met 2 eetlepels warm water op. Voeg toe aan de rest van de vulling en mix opnieuw. Klop de slagroom stijf. Spatel voorzichtig onder de vulling. Haal de cake uit de vorm en snij hem dwars door. Bekleed de bakvorm met plastic folie en leg de eerste laag cake op de bodem. Spatel drie vierde van de vulling op de cake en smeer goed uit. Leg er de tweede cakelaag op en druk lichtjes aan tot de vulling langs de zijkanten verschijnt. Eindig met een laagje vulling en strijk opnieuw goed uit. Zet de taart minstens 4 uur in de koelkast.
Mix voor het glazuur de Philadelphia met de boter en vanille-extract. Voeg de poedersuiker toe. Haal de taart uit de springvorm. Bestrijk met een paletmes de zijkanten en bovenkant met het glazuur. Verkruimel de muffin en meng onder de coulis. Bedek hiermee de bovenkant van de taart.
Ook lekker:
Citroencheesecake met rabarber en speculaas