'Tijdens de drie minuten durende behandeling sta je in een koelcabine waarin de temperatuur daalt tot -190°C.'
Flair Beauty testteam: Cryotherapie bij Energy Wave
Eva (24) komt de deur niet uit zonder een laagje mascara. Naast een grote obsessie voor fashion & beauty koestert deze Russische ook een grote liefde voor rode lipstick, die bijna even sterk is als haar girl crush op Victoria Beckham.
Cryotherapie bij Energy Wave: 10/10
Prijs/kwaliteit
€ 50 voor een gezonde boost van het hele lichaam? Dat is een koopje, als je het mij vraagt.
Textuur/geur
Tijdens de behandeling sta je drie minuten in een koelcabine waarin de temperatuur daalt tot -190°C. Er is geen bijzondere geur waar te nemen.
Pluspunten
Waar moet ik beginnen? Je voelt je letterlijk als herboren. Ik wist niet wat die uitdrukking betekende totdat ik cryotherapie uittestte. Ik was zó opgewekt na de behandeling dat ik al dansend stond te koken die avond, zonder muziek. Om maar te omschrijven hoe sterk de energieboost is. Mijn spieren (vooral mijn opgespannen schouders) kwamen helemaal los, die nacht heb ik dan ook heel fijn geslapen.
Minpunten
Drie minuten kruipen heel traag voorbij wanneer je naakt in de vrieskou staat. De temperatuur in de cabine kan dalen tot 190 graden onder het vriespunt, maar voor mij werd die ingesteld op -130°C omdat ik redelijk klein ben. Daarnaast lijkt de prijs wat hoog voor drie minuten, maar ik vond het elke cent waard.
Zou ik de behandeling opnieuw ondergaan?
Zeker!
Energy Wave bestaat nog maar sinds december 2017 en werd geopend door Victor Bigare in Ukkel. Het fijne aan deze wellness is de enorme rust die er heerst en hun persoonlijke aanpak. Je krijgt een heel hartelijk onthaal van Victor.
Ik kreeg eerst een rondleiding door de wellness en uitleg over de werking van cryotherapie. Daarna mocht ik mij uitkleden (je mag enkel je slip en sokken aanhouden) en kreeg ik een badjas en warme slippers. Eenmaal in de cabine, met mijn hoofd dat erboven uitstak, gaf ik de badjas af en begon het aftellen. Eerst zakt de temperatuur geleidelijk tot -190°C (dit kan variëren, afhankelijk van je lichaamsbouw). Daarna sta je drie minuten te bibberen. Na de behandeling warm je snel weer op in de zachte badjas en barst je van de energie.
Cryotherapie is overgewaaid van de topsport, waar atleten de behandeling ondergaan om spierpijn en blessures te verlichten. Uit onderzoek blijkt dat de koude temperatuur ook helpt tegen huidveroudering, chronische pijn, vermoeidheid en cellulite. Je immuunsysteem krijgt meteen een boost en je lichaam maakt gelukshormonen aan. Persoonlijk voelde ik vooral het effect van dat laatste. Ik heb mij in lange tijd niet zo opgewekt en energiek gevoeld, zeker na een lange werkdag! Het verbaasde mij dan ook niet toen Victor mij vertelde dat in de medische sector mensen met depressie tot viermaal per dag cryotherapie ondergaan als onderdeel van hun behandeling. Er is geen maximum aan het aantal keer dat je de behandeling kan ondergaan, omdat het geen negatieve bijwerkingen heeft. Na één sessie voel je vooral het effect op je spieren en humeur. Vanaf de zesde sessie zou je al een verschil merken op plaatsen waar je cellulite hebt én krijg je een strakkere huid.
Omdat de cabine enkel voor het lichaam is, hebben ze bij Energy Wave ook een apparaat om cryotherapie gerichter toe te passen. Dat is vooral handig om de huid op je gelaat te verstrakken of om plaatselijk cellulitis te behandelen.
Cryotherapie – € 50 – Energy Wave, Waterloosesteenweg 1393 in Ukkel.
Lees meer beautyreviews:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier