Must follow!
8 Instagramaccounts van eigen bodem die mentale gezondheid hoog in het vaandel dragen
Voor ons is het elke dag World Mental Health Day! Om je grijze gedachten en kopzorgen op élk moment van de dag een halt toe te roepen, gingen wij op zoek naar Instagramaccounts die jouw mentale gezondheid hoog in het vaandel dragen en waarop je kan terugvallen als je het eventjes moeilijk hebt.
PS Wil je het effect van hun posts dubbel zo groot maken? Ontvolg dan iedereen die je met hun ‘perfecte’ plaatjes slecht in je vel doen voelen. Geloof ons; dat kan enorm veel deugd doen.
@mentaalkabaal
Kabaalmakers Julie, Jaleesa, Fien en Zoë schreeuwen op zowel hun blog als op hun Instagramaccount @mentaalkabaal dat het helemaal oké is om je af en toe eens slecht te voelen. En om die boodschap extra kracht bij te zetten, delen ze herkenbare cartoons, publiceren ze liefdevolle tekstjes én grijpen ze ook af en toe zelf naar de pen om persoonlijke tips, weetjes of gewoon wat oppeppende woorden met hun volgers te delen. Volgen die handel!
@doorbreekbaar
Psychologe Elien Tubbax spreekt (letterlijk!) uit ervaring: als tiener spartelde ze door een moeilijke mentale periode. Nu wil ze anderen helpen door op Instagram toegankelijke handvaten aan te reiken waarmee je aan zelfhulp kan doen. ‘Kijk naar je eigen probleem en kijk waarmee je worstelt, zónder te vergelijken. Jouw ervaring is die van jou, hoe banaal ze ook mag lijken in vergelijking met die van een ander’, geeft ze als gouden raad.
@onbespreekbaar
De mannen, Gentenaars Jef Willem en Nicolas Overmeire, van @onbespreekbaar maken met hun podcast onderwerpen die in de taboesfeer hangen bespreekbaar. Ze geven je op hun Instagramaccount met hun oprechtheid en eerlijkheid, slogan ‘Vind kalmte in een wereld die schreeuwt‘ en herkenbare woorden het gevoel dat je niet alleen bent en drukken je op het hart dat het dik oké is om je af en toe eens down te voelen. Ze zetten topics als eenzaamheid, kwetsbaarheid, sociale media en de mening van anderen in de kijker en hopen zo van mentale gezondheid een doodnormaal gespreksonderwerp te maken.
@eva_mouton
Cartooniste Eva Mouton draagt het hart op de tong en raakt met haar tekeningen telkens wel bij minstens één iemand een gevoelige snaar. Ze verwerkt vaak haar eigen struggles in de kunstwerkjes die ze op sociale media deelt en slaagt erin om zo ook anderen in de reacties aan het praten te zetten en hun emoties van zich af te schrijven. Daarnaast maakt ze ook af en toe plaats voor grappige cartoons die je weten op te vrolijken of je eraan doen denken dat jij het voor de volle 200 % waard bent.
@thementalhealthbible
Psychologe Romy Vanhoutte besloot vorig jaar dat het welletjes was geweest en dat er dringend – en dat is nog een understatement – meer aandacht moest besteed worden aan onze mentale gezondheid. Daarom deelt ze op haar Instagramaccount @thementalhealthbible gratis en voor niets advies, inspirerende quotes en herkenbare cartoons waarmee ze haar volgers de nodige portie zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en self-love wil voorzien.
@mental.health.bar
Psychologe Chiara Tolpe is dan weer een oude rot in het vak als het op online tips die onze mentale gezondheid een boost kunnen geven aankomt. Op haar account @mental.health.bar deelt ze zelfgeschreven tips rond verschillende psychologische thema’s en maakt ze ruimte vrij voor inspirerende Pinterestproof quotes die je naar je bestie, mama of lief kan sturen als hij/zij/die het even moeilijk heeft.
@growtoglow.be
Klinisch psycholoog Lieselot maakt er haar missie van om met haar platform Grow to Glow de mindset en het geluk van jonge vrouwen te upgraden door ze krachtige tools, waaronder haar podcast GLOW, aan te bieden.
@taboebs.be
En last but not least: het hippe @taboebs.be! Het Instagramaccount hoort bij de gelijknamige taboedoorbrekende podcast van Liesbeth Roose en Line Ellegiers. Samen nemen ze verschillende onderwerpen onder de loep die anno 2021 nog steeds in de taboesfeer hangen én een zekere impact kunnen hebben op onze mentale gezondheid. Denk: jaloezie, angststoornissen, het belang van seks en eetstoornissen. Volgen én beluisteren is dus de boodschap!
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier