Een onderzoek uitgevoerd door Food Chemistry heeft aangetoond dat gefrituurde groenten meer voedingswaarden bevatten dan eerder gedacht. Helaas gaat het niet om je favoriete vleesje uit de frituur, maar het is een begin. In de studie werden er vooral tomaten, aardappelen(!), pompoenen en aubergines getest. Zo werden deze gekookt en gefrituurd in Mediteraanse olijfolie.
Uit het resultaat blijkt nu dat de olie die je gebruikt het belangrijkste is. Zo zitten er in olijfolie bepaalde bestandsdelen die door een antioxidante werking een aantal voordelen met zich meebrengen. Zo loop je een verminderd risico op darmkanker en bepaalde hartziekten. Bovendien is in dit geval frituren beter als koken. Zo kan je optimaal van alle gezonde voordelen genieten.
Tried and tested
Redactrice Isa heeft alvast een gezond alternatief voor frietjes van de frituur gevonden. Zo maakt ze met slechts enkele ingrediënten crunchy frietjes die geen aanslag zijn op je lijn. Ook hier wordt er gebruikt gemaakt van olijfolie en zo hebben we dit onderzoek meteen zelf uitgetest. Ons verdict? He-le-maal geslaagd!
Ook dit werd wetenschappelijk bewezen:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier