Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Chocolade is supergoed voor je hart

Onze meest geliefde (én gehate) guilty pleasure, chocolade, blijkt helemaal niet zo slecht te zijn als we dachten. Uit een nieuw onderzoek blijkt die net goed te zijn voor je hart. M&M’s, Kinder Bueno, Mars of Snickers – come to mama!

Een nieuw onderzoek van de universiteit van Aberdeen toont aan dat mensen die chocolade eten, minder kans maken op een hartaandoening in vergelijking met mensen die geen chocolade eten. En het wordt nog beter: we mogen tot 100 g chocolade (zwart of melk) per week verorberen.

 

Je denkt nu vast: 100 g chocolade, dat is toch niks? Say no more, we demonstereren het even.

Chocolade eten gezond

Addertje onder het gras: chocolade is dan wel goed voor je hart, het blijft een caloriebommetje.

 

En niet alleen je hart loves chocolade, want ook je huid is er dol op – maar dan wel de donkere variant met 80% cacao. Je kan zonder schuldgevoelens dagelijks een stukje in je mond stoppen, want: vol antioxidanten, vetzuren en flavonoïden. Het resultaat is een vermindering van oneffenheden in je huid en bescherming tegen de zon.

 

Lees ook:

Share it! 16 yummie chocoladequotes

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '