De 4 hotste diëten van 2015
Het Metabolisme Dieet
Toast met tonijn
Dit heb je nodig
1 snee kiembrood, 170 g tonijn uit blik (in eigen nat), 1/4 kop in stukjes gesneden komkommer, 2 eetlepels in stukjes gesneden rode paprika, 2 eetlepels in stukjes gesneden augurken, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel balsamicoazijn, 1 kop in schijfjes gesneden appel of peer
Zo gemaakt
Rooster het kiembrood. Meng de tonijn met de komkommer, de rode paprika en de augurken. Roer de mosterd glad met de balsamicoazijn. Meng de dressing onder de tonijn. Schep de tonijnsla op het kiembrood. Dien op met het fruit.
Het Metabolisme Dieet Kookboek, door Haylie Pomroy, uitgeverij Manteau.
Het paleodieet
Garnaalsalade met pijnboompitten en avocadosaus
Dit heb je nodig
Voor het hapje/slaatje : een bakje grijze garnalen, sla naar keuze, een handvol pijnboompitten. Eventueel tomaat en komkommer.
Voor de saus : 1 avocado, peper en enkele druppels citroensap.
Zo gemaakt
Het avocadosausje: pel de avocado en verwijder de pit. Voeg er enkele druppels citroensap aan toe en kruid af met peper. Zet er vervolgens de staafmixer in tot je een gladde saus hebt.
Het slaatje: doe alles in een bord of een glaasje en werk af met de saus.
Het Paleodieet, door Loren Cordain, Kosmos Uitgevers
Het keuzedieet
Kruidige kip met couscous, courgette en tomaat
Dit heb je nodig (4 porties)
Voor de kip : 4 kippendijen, 3 teentjes look, sap van 1,5 citroen, zeste van 1 citroen, paprikapoeder, peper, zout
Voor de couscous en groenten : 400 g couscous, 1 grote courgette, 1 potje kerstomaatjes, 1 teentje look, 1 kleine ui, platte peterselie
Zo gemaakt
De kip: verwarm de oven op 180 °C. Pel en pers de knoflook. Rasp de citroen en pers het sap eruit. Meng het citroensap met de knoflook en de kruiden.Verdeel het mengsel onder de huid van de kippendijen. Dat gaat het beste zo: schuif je vingers tussen de huid en het vlees en maak het vlees daarbij los. Doe het mengsel met een theelepel in de opening en verdeel het. Verdeel de eventuele restjes over de huid van de poot.Stop de kippendijen in een braadzak of leg ze op een rooster in de oven met de bakplaat eronder zodat het vet opgevangen wordt. Laat 40 minuutjes in de oven bakken.
De couscous: neem 2 glazen water en kook het met een beetje zout. Doe er twee glazen couscous bij, roer even om en laat 5 minuutjes staan. Meng er daarna wat olijfolie onder.
Snij de courgette in julienne en de tomaatjes in de helft.
Stoof de ui, samen met de knoflook en doe er even later de courgette bij. Op het einde voeg je ook de tomaatjes toe.
Hak voor de afwerking nog wat peterselie in grove stukken en roer die onder de couscous.
Het Keuzedieet Kookboek, door Elisabeth Lange, uitgegeven door de Consumentenbond
Het Hot Belly Dieet
Vis met rijst en groentes (1 portie)
Dit heb je nodig
85 tot 120 g vis, 240 g reinigende groenten (bloemkool‚ broccoli‚ spruitjes‚ champignons‚ wortels‚ lente-ui en/of waterkers), 85 g rijst.
Zo gemaakt
Gril de vis in een grillpan of in de oven. Stoom of kook de groentes. Kook de rijst.
Het Hot Belly Dieet, door Suhas G. Kshirsagar en Kristin Loberg, Kosmos Uitgevers.
Lees ook:
*3 redenen waarom je niet afvalt
Goed nieuws: je kan Flair ook lezen op je tablet! Download snel de gratis app op MagStore en lees je favoriete magazine altijd en overal.
Heb je een abonnement op de papieren Flair? Dan is je toegang tot de digitale Flair inbegrepen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier