Donkere chocolade
Wist je dat donkere chocolade cafeïne bevat? Het is logisch dat je voor het slapengaan best geen vijf espresso's drinkt, en om die reden blijf je dus best ook van de chocolade af. Daarnaast bevat zwarte chocolade ook nog een stof genaamd theobromine, die je hartslag versnelt en rusteloos maken. Tot zes uur voor het slapengaan is zwarte chocolade dus geen goed idee.
Proteïnerijk voedsel (kip, eieren, kaas,...)
Voedsel met veel proteïnen, verhoogt dosis orexin in je hersenen. Een stof die reguleert wanneer we honger hebben, en wanneer we ons slaperig voelen. Orexine maakt je actiever, terwijl een gebrek aan orexine vaak te vinden is bij mensen die lijden aan narcolepsie.
Alcohol
Alcohol vermindert de rapid eye movement (REM), wat onze ogen doen wanneer we dromen. Hierdoor slaap je minder vast, en krijg je overdag te maken met concentratieproblemen en slaperigheid. Los van het ongemak die een kater op zich al geeft.
Het is je vast ook wel al opgevallen dat je van alcohol sneller gaat plassen. Dat kan ook je nacht verstoren. In het beste geval moet je er 's nachts van opstaan. In het slechtste geval, wel...
Vet en pikant eten
Van te vettig voedsel blijf je sowieso beter weg. Als je neerligt krijg je nogal snel oprispingen krijgen van een vettige of pikante maaltijd, en dat is niet handig als je de rust wil vinden.
Onze oplossing? Elke dag beginnen met een reuze-ontbijt van spek, eieren, bier en zwarte chocolade. Zo heb je je dagelijks pleziertje toch gehad.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier