Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Eet jij gezond?

Deze week lees je in Flair over de eetdagboeken van drie lezeressen, mét advies van een voedingsdeskundige. Ben je nog op zoek naar gezonde gerechten? Hier vind je vijf gezonde recepten die je in een-twee-drie kan klaarmaken. Van gegrilde zalm tot een exotische fruitsalade.

Gegrilde zalm met aardappeltjes

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 zalmfilets
  • 1 kg aardappelen
  • 500 g prinsessenbonen
  • 2 citroenen
  • olijfolie
  • boter
  • peper
  • grof zeezout

Bereiding:

  • Schil de aardappelen, snij ze doormidden en kook ze in licht gezouten water. Giet af en laat wat afkoelen.
  • Maak de boontjes schoon en kook ze in licht gezouten water. Laat ze even afkoelen onder ijskoud water.
  • Bak de aardappelen goudbruin in olijfolie. Stoof de boontjes nog even in wat boter.
  • Bestrijk de zalmfilets met olijfolie en besprenkel ze met het sap van 1 citroen. Halveer de andere citroen.
  • Grill of bak de zalmfilets. Grill ook de citroenhelften even mee. Serveer de zalm en de citroen samen met de boontjes en de aardappelen.

Kip met wokgroenten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 kipfilets
  • 200 g peulen
  • 4 wortelen
  • 1 courgette
  • 1 dl ongezoet ananassap
  • 2 el sojasaus
  • 1 kl honing
  • 2 el olie
  • waterkers (optioneel)
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Voorbereiding: snij de courgette in plakjes en de wortelen in staafjes.
  • Blancheer de courgette, de wortelen en de peultjes kort in kokend water.
  • Gril 4 kipfilets. Kruid met peper en zout.
  • Verhit in een wokpan 2 el olie met 2 el sojasaus, 1 dl ongezoet ananassap en 1 kl honing. Laat inkoken.
  • Doe er de groenten bij en roerbak enkele minuten. Kruid met peper en zout. Serveer de kip met de groenten, en eventueel nog wat jonge waterkers.

Linzensoep

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 g linzen, rode
  • 1½ l water
  • 150 ml kokosmelk
  • room
  • 1 blokje bouillon (kip of groenten)
  • kervel
  • bieslook
  • kerriepoeder
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Spoel de linzen, maar week ze niet. Doe ze in een soeppan en voeg water toe tot de linzen net onder water staan. Laat koken tot je een vrij vaste, dikke brij hebt (± 20 minuten in een snelkookpan).
  • Voeg de kokosmelk, het bouillonblokje en een scheutje room toe en kruid alles met peper, zout en kerrie.
  • Mix de soep heel fijn in de blender. Garneer met wat bieslook en verse kervel en serveer goed heet.

Avocadoslaatje met peer

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 peren (geschild)
  • 2 avocado's (geschild)
  • 1 el citroensap
  • 1 zakje gemengde sla
  • 2 el pijnboompitten
  • 4 el olijfolie
  • 1 kl notenolie
  • 1 el frambozenazijn
  • zout
  • peper

Bereiding:

  • Snij de peren en avocado's in kwartjes. Besprenkel ze meteen met citroensap.
  • Verdeel de sla, de partjes peer en avocado over de borden.
  • Meng de ingrediënten voor de vinaigrette en besprenkel er de salade mee. Bestrooi met de pijnboompitten.

Exotische fruitsalade

Ingrediënten voor 2 personen:

  • ½ mango (in blokjes)
  • ½ papaya (in blokjes)
  • 1 mandarijn (geschild en in partjes)
  • ½ appel (in blokjes)
  • ½ kl chilipeper (gesnipperd)
  • peper
  • zout
  • 1 kl balsamicoazijn

Bereiding:

  • Meng het fruit met de chilipeper, specerijen en azijn. Roer goed en serveer.

Geen excuus meer, want met deze lekkere en gezonde recepten van Libelle Lekker eet jij ook gezond. Probeer ook onze 7 zomerse wraps!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '