Afvallen door voedsel met negatieve calorieën te eten
Het positieve aan negatieve calorieën
Wat is voedsel met negatieve calorieën?
Om te beginnen moeten we duidelijk maken dat negatieve calorieën in principe niet bestaan. Elk soort voedsel bevat calorieën, het negatieve zit 'm in het feit dat sommige voedingswaren een zodanig laag calorieniveau bevatten dat het meer energie kost om dat eten te verbranden dan dat het werkelijk aan calorieën bevat. Zo kun er zich geen overgebleven calorieën in vet omzetten.
Een voorbeeld is koud water. Water bevat geen calorieën, maar het lichaam moet energie verbruiken om het water op temperatuur te brengen. Een win-winsituatie!
Hoe gebruik je negatieve calorieën op een positieve manier?
Een vorm van vasten is een gezonde manier om met negatieve calorieën om te gaan. Na de feestdagen hebben veel mensen een aardige voorraad calorieën opgeslagen. Daarom is het oké om nadien heel wat negatief calorievoedsel te eten. Een jaar lang op ananasschijfjes leven is dus geen oplossing, want het zuur in ananas is na een lange periode schadelijk voor je maag. Wat je wel kunt doen is genoeg negatief calorievoedsel aan je maaltijden toevoegen zodat er ook calorieën van andere voedingswaren op je bord verbrand worden.
Voorbeeld: Wanneer je een rauwe wortel eet, zal je lichaam naast de 5 calorieën van de wortel ook calorieën van andere voedingswaren verbranden.
En dan nu hetgeen waar jullie allemaal op zaten te wachten: de lijst!
Voedingsmiddelen die meer enzymwerking stimuleren dan de andere:
Papaja
Ananas
Pompelmoes
Asperge
Watermeloen
Fruit
Appels
Bosbes
Veenbes
Pompelmoes
Mango
Sinaasappels
Perziken
Ananas
Frambozen
Aardbeien
Mandarijnen
Watermeloen
Groenten
Asperge
Bieten
Broccoli
Groene kool
Wortel
Bloemkool
Selderij
Chilipeper
Komkommer
Andijvie
Tuinkers
Knoflook
Groene bonen
Sla
Ui
Radijs
Spinazie
Rapen
Courgette