Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Lege batterij
© Unsplash

1 op de 3 Belgen krijgt de kriebels van een (bijna) lege batterij.

5 tips om over je legebatterij-angst heen te komen

Annelies Hart

In een wereld waar bijna alles zich afspeelt op je smartphone, is je grootste vijand de batterij. Meer bepaald de lege batterij. Onderzoek wijst uit dat een op de drie Belgen last heeft van legebatterij-angst. Dat is al even duizelingwekkend als die 1 % in de rechterbovenhoek van je scherm. Via deze tips loopt de batterij van je smartphone én die van jezelf minder snel leeg.

Volgens een nieuwe studie van OnePlus, uitgevoerd door Direct Research, gaat een op de drie Belgen de deur niet uit als de batterij van zijn/haar/hun gsm minder dan 20 % aangeeft. Wat de ondergrens is voor mensen met legebatterij-angst? 57 %.

Hoewel het voor velen dus maar een cijfertje is, heeft die ene Belg op drie toch echt last van dat lage percentage. Volgens onderzoek zijn vooral millennials gevoelig aan dit soort angst en kan het best grote gevolgen hebben. Een van de veel voorkomende problemen bij mensen met legebatterij-angst, is dat het invloed heeft op hun relaties. Door de angst om hun batterijpercentage te zien afnemen, negeren ze al wat vaker berichten of oproepen. Daarnaast gooien velen ook hun sociale plannen om als hun smartphone niet genoeg opgeladen is. Het meest schokkende hielden we voor het laatst: 11 % van de Belgen in het onderzoek gaf toe dat ze een volle batterij verkiezen boven seks. Hoog tijd om iets aan die angst te doen!

Zoek een smartphone met hoge batterijcapaciteit.

Laten we starten bij de bron: de batterij zelf. De beste manier om je legebatterij-angst tegen te gaan of zelfs voor te zijn, is het gebruik van een telefoon met een hoge batterijcapaciteit. Hoe hoger de batterijcapaciteit van een telefoon is, hoe langer de batterij dagelijks meegaat. Koop dus een smartphone die bekendstaat om zijn betrouwbare batterijduur. Hieronder vallen de grote drie grote – iPhone, Samsung Galaxy en Google Pixel – maar ook budgettelefoons zoals de Moto G7 Power. Als je een van deze telefoons koopt, gaat de batterij langer mee, waardoor je op de lange termijn minder stress hebt.

Verminder het gebruik van je batterij.

Een andere belangrijke manier om je angst te verminderen is de batterij van je telefoon te sparen. Dit betekent dat je je telefoon zo gebruikt dat de batterij elke dag optimaal wordt benut. Eenvoudige manieren om de batterij te sparen zijn de helderheid van het scherm lager zetten, en energierovende apps als YouTube en Netflix verwijderen.

Wifi boven 4G.

Natuurlijk ben je graag overal bereikbaar, maar het is een feit dat 4G veel meer batterij van je smartphone vraagt dan wifi. Als je de kans hebt om je mobiele data uit te laten, doe dat dan zeker.

Koop een powerbank.

Nog een tip om jezelf wat rust te gunnen en geen plannen af te zeggen omwille van die lege batterij: de powerbank. Door dit kleine apparaatje kan je je smartphone overal opladen, zelfs gewoon in je handtas. Mentale rust binnen handbereik!

Beperk je schermtijd.

Dit is zowel goed voor je batterij, als je mentale gezondheid. Leg je gsm eens vaker aan de kant en focus op me-time die geen scherm inhoudt, of sociale interacties waarbij je smartphone gewoon achterwege mag blijven. Een beetje onwennig in het begin als je een fervente scroller bent, maar je zal je al snel een pak vrijer voelen. Misschien ontdek je wel een nieuwe hobby waar je die gsm niet voor nodig hebt! Deze tips kunnen je alvast helpen je schermtijd te verminderen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '