Van fake hoesten tot de ‘it wasn’t me’-blik.
6 dingen die je herkent als je maag knort op een ongepast moment
Echt iedereen maakte het toch ooit al eens mee? Je zit in een belangrijke vergadering, in een stille examenruimte of je bent op romantische date en plots besluit je maag te knorren alsof ie nog nooit eten zag. Hier zijn zeven dingen die iedereen herkent op zo’n ongelegen moment.
It wasn’t me.
Het eerste wat je doet als je maag plotseling begint te knorren, is opkijken en om je heen zoeken naar getuigen. Zijn er mensen die het gehoord hebben? Zo ja, dan geef je hen een goed geacteerde ‘it wasn’t me’-blik.
Oogcontact vermijden.
Als je eenmaal doorhebt dat anderen het gehoord hebben, vermijd je alle keren daarna om ook maar met iemand oogcontact te maken. Je probeert nonchalant te blijven en je te concentreren op wat je aan het doen was, alsof er niets gebeurd is. Knorren? Ik hoor niks?
Nep-hoestje.
Een klassieker onder de maagknornoodmaatregelen (leg die maar eens bij Scrabble?!): het nep-hoestje. Je probeert het geknor te maskeren door te doen alsof je even moet hoesten. Niet altijd even effectief moeten we toegeven, maar je krijgt wel het gevoel dat je toch iets hebt gedaan om de aandacht af te leiden. Of maak je het net erger?
Krakende stoel.
Nog zo eentje waarbij je eigenlijk meer opvalt dan dat je subtiel bent: bewegen met en op je stoel. Je schuift een beetje heen en weer in de hoop dat mensen denken dat de krakende stoel de boosdoener is. Helaas trapt niet iedereen daarin.
Handen op je maag.
Een andere tactiek is om je handen op je maag te drukken in de hoop dat dit het geluid dempt. Je doet dit vaak instinctief, alsof je zo je buik gerust wil stellen en het wil laten stoppen met knorren. Werkt niet en zet jou ook direct in de spotlight. Maar het is sterker dan jezelf, want je denkt oprecht dat als je dit niet doet, iedereen in een straal van twee kilometer je wel zal horen.
(On)schuldig glimlachje.
Soms kan je niet anders dan het toegeven en dan lach je best een beetje met de situatie. Zo’n (on)schuldig glimlachje kan de spanning breken en de situatie minder ongemakkelijk maken.
EN EIGENLIJK HÉ, zou niemand zich ongemakkelijk moeten voelen. Het is maar een geluidje, toch? Ik heb honger ja, elk moment van de dag. Deal with it.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier