Week 1
Maandag
-
Ontbijt: Ontbijtgranen met aardbeien: 285 KCAL
40 g volkoren ontbijtgranen / 125 g verse aardbeien / sojadrink natuur
- Lunch: Broodje kip: 527 KCAL
4 sneden volkorenbrood / 25 g kipfilet / 3 blaadjes Romeinse sla / 3 zongedroogde tomaten (uitgelekt) / 2 el geroosterde pijnboompitten / minarine
- Avond: Tagliatelle met groene groenten (1 pers): 366 KCAL
20 g groene asperges / 1/4 courgette / 1/8 broccoli / 60 g tagliatelle / 40 g peultjes / 40 g diepvrieserwtjes / 1/4 citroen / 1 el olijfolie / peper / 1 bosje verse groene kruiden naar keuze (peterselie, basilicum...)Snij de asperges in schuine stukken, de courgette in reepjes. Verdeel de broccoli in roosjes. Breng drie kookpotten met water aan de kook. Kook in de eerste kookpot de pasta. Kook in de tweede kookpot de aspergestukken in tien minuten beetgaar. Kook in de derde kookpot de peultjes en erwtjes gedurende twee minuten. Voeg de broccoliroosjes toe en laat nog drie minuten koken. Was de citroen en rasp de schil. Doe in een kom en voeg er de olijfolie aan toe. Breng op smaak met peper. Hak de groene kruiden, voeg ze toe en mix. Meng de pasta met de groenten en de kruidenolie.
Dinsdag
-
Ontbijt: Brood met banaan: 272 KCAL
2 sneden haverzemelen brood (geroosterd) met minarine en banaan
- Lunch: Meergranenbrood met zalm en kiwislaatje (1 persoon): 524 KCAL
1 kiwi / 75 g verse zalmfilets/ groene krulandijvie / 1/4 mespuntje gember (vers of poeder) / 1/4 teentje knoflook / 3/4 lente-uitje (gesnipperd) / sap van 1/4 citroen / 1/2 el olijfolie / 1/4 el balsamicoazijn / 1 stuk meergranenbrood (100 g/pers)/ peper en dille
-
Avond: Zuiderse ovenschotel met kabeljauw en spaghetti van knolselderij (1 persoon): 204 KCAL
1 tomaat / 3/4 teentje knoflook / 1 tl balsamicoazijn / 1 tl verse tijmblaadjes / 1 tl rozemarijnblaadjes / peper en zout / 1 tl olijfolie / 1 stuk kabeljauwfilet van ongeveer 120 g / 2 el citroensap / 1/4 knolselderijOntpit de tomaat en snij het vruchtvlees in stukken. Meng het geperste knoflook met de azijn, de helft van de tijmblaadjes, de rozemarijnblaadjes, peper, zout en de olie. Leg dit mengsel op de bodem van een ovenschaal. Laat vijftien minuten garen in een oven van 200 °C. Leg de kabeljauw op het tomatenbedje. Kruid met peper en zout en besprenkel met de rest van de tijm en de helft van het citroensap. Laat nog twintig minuten verder garen in de oven. Schil het stuk knolselderij en snij het in plakjes van ongeveer vijftien cm dik. Versnijd elke plak in lange repen. Besprenkel deze met de rest van het citroensap tegen het verkleuren. Blancheer de knolselderijrepen drie minuten in gezouten water en laat ze uitlekken. Verhit de olijfolie in een pan, roer er de knolselderijrepen door en kruid ze met peper en zout. Schep ze op een bord en leg er de vis bovenop. Overgiet met het tomatenvocht uit de ovenschaal.
Woensdag
Ontbijt: Abrikozen-amandelshake: 183 KCAL
2 kleine abrikozen (of 1 grote) / 1/2 glas sinaasappelsap (vers of zonder toegevoegde suikers) / 50 ml magere yoghurt / 1/2 el gemalen amandelen
- Lunch: Soepje van kropsla, doperwten en lente-uitjes (1 persoon): 138 KCAL