Best vermijden dus!
OEPS: van deze voedingsmiddelen krijg je alleen nog maar méér honger
Fruitsap
Zelfs al is het versgeperst, fruitsap is en blijft zeer rijk aan suikers. Wanneer je de vezels verwijdert door fruit in een smoothie of sapje te verwerken, schiet je suikerspiegel pijlsnel de hoogte in. Eet liever een appel of peer in z’n geheel voor een meer bevredigende snack.
Foto via @jaeyeoning
@jaeyeoningKaas
De stoffen in kaas zouden verslavend werken waardoor je er enkel maar meer van wil. Probeer daarom bij het bakken van een pizza bijvoorbeeld, te opteren voor zoveel mogelijk groenten en zo weinig mogelijk kaas.
Foto via @batendopalmas
@batendopalmasSushi
Fruityoghurt
Zo’n minipotje fruityoghurt is een heuse suikerbom. Ga voor Griekse yoghurt en voeg vers fruit toe. Met een proteïnerijk ontbijt zit je vol tot het weer lunchtijd is.
Foto via @laurajanedaisy
@laurajanedaisyTarwebrood
Het feit dat je van wit naar bruin brood bent overgeschakeld is al heel wat, maar tarwebrood blijft een hoge glycemische index hebben, wat maakt dat je achteraf sneller honger hebt. Opteer voor speltbrood of zuurdesem.
Foto: @varshnimakkadayar
@varshnimakkadayarOntbijtgranen
Ontbijtgranen – hoe lekker ze ook zijn – zitten bomvol geraffineerde suikers. Vervang cornflakes door huisgemaakte granola of havermout met rozijnen en walnoten en je zal het verschil snel merken.
Foto: @jayjaybedana
@jayjaybedanaEiwitten
Velen verwijderen het eigeel wanneer ze een omelet maken, waardoor enkel het eiwit overblijft. Maar eigeel wordt onterecht als de vijand gezien. De meeste mensen kunnen tot zeven volledige eieren per week eten zonder dat het hun cholesterol aantast. Dus vermeng in het vervolg dat eigeel gewoon mee in je roerei.
Foto: @bouboulina52
@bouboulina52Lees ook: