Als je hierbij niet indommelt, weten wij het ook niet meer.
Deze saaie slaaptrend zou je moeten helpen om sneller in slaap te vallen
Een slechte nachtrust is niet abnormaal voor deze tijd van het jaar. Voldoende zonlicht en veel bewegen helpt om sneller in slaap te raken. Je kan in bed ook naar podcasts luisteren waarin iemand een oersaai verhaal vertelt. ‘Slow-lit’ is de nieuwste slaaptrend waardoor je volgens velen als een blok in slaap valt.
Heeft dit militaire trucje niet geholpen om sneller de slaap te kunnen vatten? Dan hebben we nog een andere manier voor je achter de hand. ‘Slow-lit‘, kort voor slow literature, wordt steeds populairder bij mensen die af en toe wel wat extra hulp kunnen gebruiken om in slaap te vallen. Het idee is simpel: je luistert naar een audio-opname of podcast waarin iemand – vaak een man met een zware stem – op een heel monotone manier een verhaal vertelt. Kortom: een verhaaltje voor het slapengaan voor volwassenen, met als belangrijk verschil dat het niet gaat om sprookjes of vertelsels over boerderijdieren, maar wel over heel saaie verhalen.
Al mag zo’n slaapverhaal ook geen complete onzin zijn. Phoebe Smith, vertelstem voor de slaapapp Calm, legt aan Get The Gloss uit waar het geheim voor het perfecte verhaal ligt: ‘Je moet erin slagen om een verhaal te vertellen dat interessant genoeg is om naar te luisteren, maar niet zo spannend dat je niet in slaap wil vallen omdat je het einde wil horen.’ De bedoeling is dat een verhaal je aandacht afleidt van factoren die je ervan zouden kunnen weerhouden om in slaap te vallen, maar je mag er tegelijkertijd niet te veel in meegesleept worden.
Benieuwd hoe zo’n podcast klinkt? Sleep With Me is gespecialiseerd in ‘slow-lit’ en heeft een eindeloze lijst met afleveringen die je moeten helpen om in slaap te vallen. Zo bestaan er afleveringen waarin de verteller dieper ingaat op verhaallijnen in ‘Game Of Thrones‘. Maar vergis je niet: zelfs de grootste ‘Game Of Thrones’-fan valt bij het luisteren wellicht na tien minuten in slaap. De vertelstem spreekt zo traag en slaapverwekkend, dat je het onmogelijk tot het einde volhoudt.
Wanneer je dus de volgende keer naar het plafond ligt te turen, kan je die podcasts een kans geven. En als die het voor jou ook niet doen, kan je nog altijd ASMR proberen om sneller de slaap te vatten.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier