En het gaat verder dan wie de rekening betaalt op de eerste date!
OPGEPAST: dit zijn de grootste financiële red flags
Je zou verwachten dat alle red flags ondertussen al wel eens besproken werden. Maar toch is er nog één categorie in de lijst van rode vlaggen die vaak over het hoofd wordt gezien: de financiële. Dit zijn een paar financiële valkuilen waar je voor moet opletten tijdens het daten.
Het is een bekend dilemma: wie betaalt op de eerste date? Is het sowieso de man, deel je de kosten door twee of moet diegene die de date geregeld heeft opdraaien voor de rekening? Eens je daar een oplossing voor hebt, lijken alle financiële datedilemma’s van de baan, maar eigenlijk begint het dan nog maar pas. Red flags komen namelijk in alle vormen en dus ook in die van bankkaarten en biljetten.
Volgens nieuw onderzoek van MoneySuperMarket, een Brits prijsvergelijkingsbedrijf, kan praten over geld een aantal interessante (lees: negatieve) emoties teweegbrengen in de datingarena. Bijna de helft van de deelnemers liet tijdens de enquête namelijk weten dat pronken met rijkdom of dure gadgets een enorme red flag is op een eerste date.
Financiële no go‘s
Maar daar stopt het niet, want aan de hand van de enquête kon MoneySuperMarket een lijst opmaken van financiële no go’s:
- Pronken met rijkdom of gadgets.
- Het duurste item van de menukaart bestellen.
- Niet willen toegeven dat je financiële privileges hebt.
- Gendergebonden verwachtingen van wie de rekening betaalt.
- Betalen met een kredietkaart (visa).
Hoewel enkele van die red flags vreemd kunnen lijken voor sommigen, is het volgens relatie-expert Jessica Alderson helemaal niet zo raar om af te knappen op dit soort dingen. ‘Het is zeker geen verrassing dat pronken met dure spullen de nummer één financiële red flag is tijdens het daten. Dat komt omdat dit soort gedrag vooral voortkomt uit onzekerheid.’
‘Als iemand op een overduidelijke manier met geld pronkt, betekent dat vaak dat het hem/haar/hen ontbreekt aan zelfvertrouwen op andere gebieden in zijn/haar/hun leven‘, legt Alderson uit. ‘Het kan ook impliceren dat ze geen diepgang hebben.’
De rappers van de jaren 2000 moedigden het dan wel aan, maar twintig jaar later laat je je bling bling dus best gewoon thuis.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier