Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Fille Roelants Photography

‘We gaven in totaal € 12.000 uit aan drank en catering.’

Eline & Mathias: ‘Binnenkort laat ik m’n rok kleuren zodat ik ‘m nog kan dragen!’

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

In onze rubriek Wedding Wednesday laten we elke week een lezeres aan het woord over haar huwelijk. Wat maakte haar bruiloft zo speciaal? Welke herinnering zal haar altijd bijblijven? Vandaag is het de beurt aan Eline en Mathias. Zij vierden hun liefde op een snikhete zomerdag tussen het koren met een ceremonie voor 250 gasten en een knalfeest in een echte club.

Identikit

  • Het koppel: Eline (30) en Mathias (34)
  • Ze vormden exact 5 jaar een paar op de dag dat ze elkaar het jawoord gaven.
  • Mathias vroeg Eline thuis ten huwelijk tijdens het aperitief toen ze zeven maanden zwanger was. Nadien gingen ze het aanzoek vieren bij restaurant Fiera in Antwerpen. Ze huwden op 14 augustus 2023. Exact vijf jaar eerder vroeg Mathias aan Eline of ze zijn vriendin wilde zijn.
  • Eline en Mathias zijn de trotse ouders van dochter Renée (2,5). Hun tweede kindje kan elk moment geboren worden.

De bruiloft

‘14 augustus 2023 bleek één van de weinige zonnige dagen van die zomer. We reden met de tram naar het districtshuis van Berchem en trakteerden nadien iedereen op een cocktail en een lunch op het dakterras van Hotel Yust. Heerlijk was dat! Om 16 uur trokken we naar het feeërieke en verborgen Les Jardins in Wommelgem. Eerst was het tijd voor het aperitief en nadien volgde een diner tussen het koren in intieme kring met zo’n 50 mensen. Om 19 uur vervoegden nog eens 200 gasten ons om de rest van de avond mee aan te schuiven.’

Iedereen verklaarde ons gek om een ceremonie te organiseren voor 250 mensen.

‘We wilden dat iedereen getuige zou zijn van onze liefde tijdens de ceremonie. Iedereen verklaarde ons gek om een plechtigheid te organiseren voor 250 mensen. Maar het werkte en de kracht van liefde en vriendschap was voelbaar in de hele tent. De zon die viel over het koren, heerlijke verhalen en emotionele geloften: magisch was het. Daarna volgde een dessertenbuffet. Maar wat was het belangrijkste? Een goed feestje bouwen! Hoe vaak heb je een club helemaal voor jou alleen? Er werd gedanst, gedronken en gezongen tot in de vroege uurtjes.

Eline en Mathias met dochter Renée. © Fille Roelants Photography

Elines tip

‘Doe je eigen ding wat de dagindeling betreft: het is jouw dag! Mijn ouders vonden het eerst raar, maar achteraf vonden ze het echt een topfeest. Mathias en ik vonden het heel aangenaam om maar op twee momenten mensen te moeten begroeten. Lekker eten en een top dj waren voor ons cruciaal om de dag onvergetelijk te maken, en dat heeft natuurlijk z’n prijskaartje. Op andere zaken hebben we dan weer proberen te besparen. Dus kies twee à drie aspecten uit die voor jullie een must zijn, en kijk dan kritischer naar de nice-to-haves.’

Wat Eline achteraf gezien liever anders had gedaan

Geeft niet te veel geld uit aan bedankjes. Wij zijn beiden ondernemers en dus eerder esthetisch ingesteld. We hebben de dingen dan ook graag helemaal af. Maar meer dan de helft van de gasten vergat z’n souvenir mee te nemen en ik heb ze echt moeten uitdelen om ervan af te geraken. Ook de dag na het feest vermoeid op huwelijksreis vertrekken, zouden we misschien niet opnieuw doen.’

Waar Eline het meest van schrok wat het kostenplaatje betreft

‘De catering en het drankverbruik zal altijd de grootste impact hebben op je budget. Zeker als je iedereen erbij wil hebben op je feest. Wij zijn beiden zelfstandigen en beseffen dus zeker goed waar die kost vandaan komt, maar desondanks was het verschieten. We deden beroep op de heerlijke Charlotte van Charlotte’s Kitchen die uiterst punctueel was. We zouden het zo opnieuw doen omdat de samenwerking zorgeloos verliep. Het gespendeerde budget voor het eten op onze huwelijksdag, de lunch bij Yust incluis, was € 12.000. En dat was dan zonder de geconsumeerde dranken tijdens het dansfeest.’

De jurk

‘Ik had enkele jurken gepast, maar het was nooit helemaal wat ik wou. Het moest genoeg “Eline” zijn, net dat tikkeltje anders. Ik vond een ultieme match dankzij mijn getuige Clara die datzelfde jaar trouwde. Zij tipte me de Gentse designer Eva Janssens en zo geschiedde. Eva ontwierp een satijnen top en rok op maat en voorzag zelfs bijpassende schoenen: 100% Eline. Mijn juwelen vond ik bij BY1OAK. De rok laat ik binnenkort kleuren zodat ik ‘m nog kan dragen!’

© Fille Roelants Photography

Het vervoer

‘Het kruispunt naar het districtshuis lag open en was een werf. Dus reden we er met de tram naartoe. Samen op de tram in onze trouwkleren: ik vond het geweldig! Wij doen graag ons eigen ding en zijn op dat vlak wel echte plantrekkers. Mathias liet zijn kostuum maken bij Schaap Tailors.’

© Fille Roelants Photography

De bruidsmeisjes

‘Ik koos voor twee getuigen en drie bruidsmeisjes. Clara ken ik al van bij de geboorte, Freya is een hartsvriendin met wie ik studeerde én woonde. Celien was initieel een klant, maar werd al snel een vriendin. En aan mijn loopbaan bij Delhaize hield ik twee gouden vrouwtjes over. Die veelzijdigheid moest gewoon in kleur worden weergegeven. Summer, please!

© Fille Roelants Photography

De bloemen

‘Ik ken Sophie Peelman nu al een tijdje professioneel, en ik wist meteen dat zij de bloemen op ons huwelijk moest verzorgen. Sophie begrijpt me en heeft het gevoel voor esthetiek dat ik graag wou zien op ons huwelijk. Niet te veel, niet te weinig. Gewoon juist goed. Ze is er enkele uren zoet mee geweest, maar het resultaat was alles waarop we gehoopt hadden!’

© Fille Roelants Photography

De ringen

‘Ik had Mathias gelukkig goed gebrieft wat de verlovingsring betrof. Ik droomde namelijk van een stackable ring (ook wel stapelring genoemd, waar bij elke mijlpaal een nieuwe ring wordt toegevoegd, red.). Aangezien mijn verlovingsring werd ontworpen door Melanie Van Dooren, schakelden we haar ook in voor het maken van mijn trouwring. Er zitten twee roze steentjes in, want Mathias koos voor een exemplaar in atypisch roségoud. Het oogt heel zacht aan zijn hand. Doordat mijn ringen goud zijn, is er door de roze steentjes toch een verwijzing naar zijn ringkleur en onze connectie: onze twee kinderen.’

© Fille Roelants Photography

Het diner

‘Daar zaten we dan. In de hitte tussen het koren. Gelukkig wist onze weddingplanner Joke Schoofs van Wonder Weddings nog enkele parasols uit haar hoed te toveren. Charlotte van Charlotte’s Kitchen zorgde dan weer voor een heerlijk barbecuebuffet, waardoor we echt in een gemoedelijke sfeer samen konden zijn. Wij wilden graag een losse en informele sfeer aan tafel, alsof je bij ons thuis kwam eten. Maar dan wel met een prachtige tafelschikking en bloemencreaties van Sophie Peelman.’

© Fille Roelants Photography

De ceremonie

‘Mathias en ik kozen voor een atypische indeling van de dag, maar we zijn zo dankbaar dat iedereen die we graag zien bij ons was op het moment dat we elkaar het jawoord gaven. We kozen voor een goede vriend als ceremoniemeester die met de juiste lichtheid en humor de ceremonie aan elkaar praatte, en dat gaf een geweldig effect.’

© Fille Roelants Photography

De openingsdans

‘We dansten op “Coming Home” van Leon Bridges. Hij was een opkomende artiest toen we elkaar leerden kennen. In het begin van onze relatie luisterden we uren naar muziek samen in bed en dit nummer voelt telkens als thuiskomen.’

© Fille Roelants Photography

De locatie

Les Jardins is de voormalige Club Bel Air in Wommelgem. Het is écht geweldig om samen alles te kunnen geven met vrienden en familie op een dansvloer. Wij houden zelf niet zo van dansen op houten vloeren en deze afsluiter was echt de kers op de taart van onze trouwdag. Een goede dj was hierbij cruciaal, wij kozen voor Shutterz.’

© Fille Roelants Photography

Foto’s: Fille Roelants Photography

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '