‘De sfeervolle verlichting van de kapel vonden we belangrijk omdat het buiten snel donker zou zijn, en die heeft ons toch een dikke € 2.000 gekost.’
Jolien & Dieter: ‘We sneden een pizza aan in plaats van een bruidstaart’
In onze rubriek Wedding Wednesday laten we elke week een lezeres aan het woord over haar huwelijk. Wat maakte haar bruiloft zo speciaal? Welke herinnering zal haar altijd bijblijven? Vandaag is het de beurt aan Jolien en Dieter. Zij verloofden zich in Noorwegen en kozen voor een winterhuwelijk, sneeuwtapijt en überschattig bruidsmeisje – hun eigen dochter Odette – incluis.
Identikit
- Het koppel: Jolien en Dieter (beiden 27)
- Exact 10 jaar en 1 dag na hun eerste kus gaven ze elkaar officieel het jawoord.
- Na een aanzoek in de zomer van 2019 tijdens een roadtrip doorheen Noorwegen, kozen Jolien en Dieter initieel 25 april 2020 uit als huwelijksdatum. De pandemie verplichtte hen om het feest niet een, maar twéé keer uit te stellen. Uiteindelijk werd het een winterhuwelijk en trouwden Jolien en Dieter op 21 januari 2023.
- Jolien en Dieter zijn de trotse ouders van dochter Odette (2).
De bruiloft
‘We kozen de statige Kapel van Merksplas als feestlocatie, een cascoruimte waar ik als weddingplanner en -stylist (je vindt Jolien als @seasonsoflove.weddings op Instagram, red.) volledig mijn ding mee kon doen. Het zag er uiteindelijk ook allemaal uit zoals ik het gedroomd had. De dagen voor ons huwelijk had het gesneeuwd. Onze fotoshoot kon dus plaatsvinden in een hagelwit sneeuwlandschap, maar mét een zonnetje. Ons geduld werd duidelijk beloond! We hadden een fantastische ceremonie, lekker eten en een knaller van een dansfeest.’
Als weddingstylist kon ik volledig mijn ding doen met de feestlocatie.
‘De kers op de taart? Dat moet onze dochter Odette zijn. Zij was anderhalf jaar op onze huwelijksdag, en dus net oud genoeg om van de partij te zijn en ons de ringen te overhandigen tijdens de ceremonie. Schattiger hadden we ons bruidsmeisje niet kunnen dromen!’
Joliens tip
‘Laat je bijstaan door professionals en investeer in de dingen die je belangrijk vindt. Zo mocht ons diner simpel zijn, maar vond ik een ceremonie heel belangrijk. We lieten onze ceremonie samenstellen en aan elkaar praten door Sarah Van Moll van Le Jardin Secret en dat hadden we zelf echt nooit op die manier kunnen doen. We kregen er talloze complimenten over!’
Wat Jolien achteraf gezien liever anders had gedaan
‘We hebben maar van één ding spijt en dat is dat we te weinig foto’s hebben gemaakt met onze vrienden en familie. Onze lunch liep een beetje uit, waardoor er minder tijd overbleef voor de fotoshoot. Die foto’s met de grootouders en vrienden maken we later wel, dachten we. Maar in de hectiek van de dag is dat er niet meer van gekomen... Tip: maak op voorhand een lijstje met foto’s die je zeker wil maken!’
Waar Jolien het meest van schrok wat het kostenplaatje betreft
‘Voor ons primeerde dat al onze gasten er een hele dag konden bij zijn. We kozen daarom niet voor een chique diner, maar voor een foodtruck. Eigenlijk waren de meeste kosten niet exuberant, maar zelfs dan loopt het kostenplaatje al snel hoog op. Enkel de sfeervolle verlichting van de kapel vonden we belangrijk omdat het buiten snel donker zou zijn, en die heeft ons toch een dikke € 2.000 gekost.’
De feestlocatie
‘Wij kozen voor De Kapel als feestlocatie. De voormalige gevangeniskapel op de site van de Kolonie in Merksplas is nu een gigantische cascoruimte die je volgens eigen smaak kan inrichten. De kapel ziet er langs buiten uit als een kerk, maar het interieur voelt eerder aan als een industriële hal. Het was dus een hele klus om alles op te bouwen. Gelukkig hadden we veel helpende handen!’
De fotoshoot (pt. I)
‘De dagen voor ons huwelijk had het best hard gesneeuwd. Op straat was alles tegen zaterdag al lang verdwenen, maar omdat De Kapel omringd wordt door grasvelden, was daar alles mooi blijven liggen. We hadden dus een magisch wit sneeuwlandschap voor onze fotoshoot, met een stralend winterzonnetje erbovenop.’
De aankleding
‘Ik trok de zwarte industriële elementen van de zaal door in de styling van ons feest. Verder speelden wit en donkergroen de hoofdrol in de decoratie. Fun fact: ik vond nergens donkergroene servetten om te huren, dus besloot ik zelf 150 stuks te maken. Alleen begon ik nogal last-minute aan dat naaiwerkje… Woensdagnacht om 4 uur, exact drie dagen voor de bruiloft, waren ze eindelijk klaar.’
De ceremonie
‘De ceremonie was voor mij het belangrijkste onderdeel van de dag. We schakelden Sarah Van Moll van Le Jardin Secret in om de plechtigheid vorm te geven. Het resultaat was superpersoonlijk. We hebben gelachen en traantjes gelaten. De muziek werd live gezongen door vrienden van het koor van Studio 100, waar ik zelf vijftien jaar deel van heb uitgemaakt.’
De geloften
‘De geloften waren een spannend moment. Ik heb drie jaar moeten verzwijgen dat ik aan het einde van mijn geloften “Dat komt door jou” van Bart Peeters zou zingen voor Dieter. Ik was trouwens helemaal omvergeblazen door hoe goed Dieter z’n geloften waren: eerlijk, allesomvattend en grappig. Hij had ze dan ook een keer of tien herschreven!’
Het diner
‘Wij vonden het belangrijk om al onze gasten voor de volledige dag te kunnen uitnodigen. Daarom kozen we ook voor een simpel diner: pizza van de Aalsterse foodtruck Pizza Pelgrims. Su-per-lekker! In plaats van een bruidstaart sneden we samen de eerste pizza aan. Tijdens het diner speelde de band Cream Coloured Ponies sfeervolle swingjazz op de achtergrond.’
Het bruidsmeisje
‘Nooit had ik gedacht al een kind te hebben wanneer ik trouwde. Maar het was prachtig om onze dochter Odette erbij te kunnen hebben. En onze outfits matchten! Mijn mama breide voor mij een sjaal en mijn schoonmoeder maakte uit dezelfde wol een poncho voor Odette. Ook droeg ze gouden schoentjes die pasten bij de gouden sokken in mijn enkellaarsjes.’
De fotoshoot (pt. II)
‘Onze fotograaf lag al vast nog voor we iets anders geregeld hadden: Lore Mattens. Ik kan bijna niet uitdrukken hoe blij ik ben met onze foto’s. Dieter en ik zijn allebei niet heel ontspannen voor een camera, maar Lore is heel ongedwongen en stelt je echt op je gemak. Foto’s zijn een van de enige tastbare dingen die je overhoudt na je trouwdag: ze zijn de investering écht waard.’
De bloemen
‘Kathleen Heyrman van Blóm verzorgde alle bloemen. Ongelooflijk hoe ze zo goed heeft begrepen hoe ik wilde dat alles eruit zou zien. Mijn bruidsboeket heeft nog lang op de kast gestaan, tot het echt een hoopje ellende werd en ik het met veel hartzeer heb weggegooid. Ik heb wel een aantal bloemetjes gedroogd om te bewaren, samen met een stukje van het lint.’
De jurk en het kostuum
‘Het maatpak van Dieter vonden we bij bij Café Costume. Ik trouwde eveneens Belgisch, in een jurk van Rembo Styling. Wat was ik blij dat we onze outfits na drie jaar uitstellen nog steeds even mooi vonden! Het was wel spannend of ik na de zwangerschap nog in mijn jurk zou passen, maar dat is gelukt. Het is cliché, maar in combinatie met mijn make-up en kapsel door Ruth De Keyser van Studio Cara, voelde ik mij echt een prinses.’
Foto’s: Lore Mattens
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier