'Kleurrijke overdaad en gezelligheid stonden centraal. Geen klassiek wit-beige feest voor ons!'
Sarah & Casimir: ‘Onze boodschap aan ieder bruidspaar? Bring back champagne towers!’
In onze rubriek Wedding Wednesday laten we elke week een lezeres aan het woord over haar huwelijk. Wat maakte haar bruiloft zo speciaal? Welke herinnering zal haar altijd bijblijven? Vandaag is het de beurt aan Sarah en Casimir. Zij brachten een vleugje Italiaanse flair naar Gent en vierden de liefde in een uiterst stijlvolle setting die zo uit een film lijkt te zijn weggelopen.
Identikit
- Het koppel: Sarah (32) en Casimir (34)
- Ze vormden reeds 4 jaar een paar voor ze elkaar officieel eeuwige trouw beloofden.
- Sarah en Casimir besloten te trouwen uit praktische overwegingen bij de start van de renovatie van hun woning. Ze huwden voor de wet op 26 januari 2022 (de dag waarop ze vier jaar eerder hun eerste date hadden), Casimir schonk Sarah een ring op haar verjaardag in april en pas daarna begonnen ze met het plannen van hun huwelijksfeest in augustus.
De bruiloft
‘Ons burgerlijk huwelijk in januari vierden we heel bescheiden. We trokken naar het stadhuis en nadien nodigden we vrienden en familie uit bij ons thuis voor een lunch verzorgd door een chef aan huis. Voor ons feest in augustus kozen we voor het concept “Italian chique”; kleurrijke overdaad en gezelligheid stonden centraal. Geen klassiek wit-beige feest voor ons! Casimir en ik runnen samen een foodstudio in Gent, HOT TOPIC, waarmee we foto’s en video’s maken voor foodbrands. Ik zorg voor de styling en art direction, dus voor mij was het heel belangrijk dat het concept en het plaatje van onze bruiloft volledig klopte! Samen met planner en styliste Femke De Haes van Méra Studio bedacht ik het concept en koos ik de props uit. De dag zelf heeft zij alles perfect voor ons klaargezet.’
Kleurrijke overdaad en gezelligheid stonden centraal. Geen klassiek wit-beige feest voor ons!
‘Naast een goed uitgedacht concept en kleurrijk plaatje, vonden we ook een casual sfeer erg belangrijk. Maar bovenal moest het feest worden zoals wíj het wilden. We hebben dus uitgeslapen die dag, uitgebreid gebruncht onder ons tweetjes en zijn pas om 15 uur naar onze locatie, Villa Anamma in Gent, gereden om foto’s te nemen. Nadien kwamen onze vrienden en familie toe om in de tuin te aperitieven, en Italiaanse hapjes en pizza uit de houtoven van Osko te eten. Er was geen ceremonie, speeches, vaste zitplaatsen of openingsdans. Later op de avond kwam er nog een hoop vrienden af, aten we met z’n allen dessert en verklaarden twee dj’s de dansvloer voor geopend.’
‘Casimir en ik hadden best wel stress omdat we niet zo graag in de belangstelling staan, maar eenmaal de gasten er waren, was het zó gezellig om te kletsen en lekker te eten bij een ondergaand zonnetje. Later op de avond stond de dansvloer helemaal vol en de dag, en vooral de nacht, vloog voorbij! We hebben zo genoten en vonden het bijzonder jammer dat je maar één keer trouwt (lacht). Wat vooral leuk was en ons is bijgebleven, is hoe blij iedereen die dag is voor jou. Al die liefde voelen, is geweldig leuk. Het feit dat mensen er nu nog over praten, geeft een extra laagje aan ons huwelijk.’
Sarahs tip
‘Doe gewoon wat jullie willen, hoe jullie het zien. Laat regels en tradities los als die je stress of een slecht gevoel bezorgen. Iedereen heeft wel een mening over je huwelijk, dus je raakt snel in de war of beïnvloed. Maar hou het hoofddoel in je hoofd: jullie feest, jullie dag, jullie goesting! Steek tijd in het testen en zoeken van een deftige dj, die maakt of kraakt je feest. Ik heb zelf al meer op slechte trouwfeesten gestaan dan op goede feestjes, jammer genoeg.’
Wat Sarah achteraf gezien liever anders had gedaan
‘Persoonlijk zou ik nog meer of beter communiceren met alle partijen onderling. Wij hadden geen weddingplanner, dus sommige zaken konden op voorhand iets beter of duidelijker besproken worden, zodat alles perfect volgens plan verliep. Besparen op een fotograaf mag je niet doen, want je fotoalbum is de langst blijvende herinnering die je zal hebben. Een getalenteerde fotograaf stuurt je ook bij, waardoor je zelfs als awkward persoon mooie beelden hebt (lacht).‘
Waar Sarah het meest van schrok wat het kostenplaatje betreft
‘Toen ik ons huwelijk begon te plannen, was de jurk een van de eerste zaken waar ik naar op zoek ging. Al schrok ik wel van de prijzen, vooral omdat al die ontwerpen vaak erg klassiek zijn en zo hard op elkaar lijken. Uiteindelijk vond ik per toeval een supercoole jurk met statementmouwen bij Mango. De catering en de drank namen het grootste deel van ons budget in beslag; zo’n € 15.000 om precies te zijn.‘
Wil jij ook graag over je huwelijk vertellen? Lees hier hoe je je kandidaat stelt.
De jurk
‘Mijn jurk was van Mango, mijn diadeem vond ik bij & Other Stories. Ik droeg ook een diadeempje op ons burgerlijk huwelijk, dus vond ik het leuk om dat idee door te trekken.’
Het kapsel en de make-up
‘Dit is mijn favoriete foto van ons tweetjes. Mijn make-up en manicure waren net als de aankleding van het feest heel zonnig en kleurrijk, en pasten perfect in het zomerse thema.’
De locatie (pt. I)
‘Onze statige locatie, Villa Anamma, lijkt zo uit een Italiaanse film weggelopen, maar bevindt zich wel degelijk in het Belgische Gent (glimlacht). Voor het feest in augustus bedachten we het concept “Italian chique”; kleurrijke overdaad en gezelligheid stonden centraal. Geen klassiek wit-beige feest voor ons!’
De tafeldecoratie
‘Ook de tafeldecoratie paste in het Italiaanse thema. We kozen voor fruit in plaats van bloemen als eyecatcher. Op dit beeld zie je ook de huwelijksuitnodigingen die we zelf ontworpen.’
De locatie (pt. II)
‘Dit portret van ons werd gemaakt in de gezellige tuin van Villa Anamma, waar zowel het aperitief als het diner plaatsvond.’
De champagnetoren
‘Onze boodschap aan ieder bruidspaar? Bring back champagne towers! Zo leuk om in te schenken, én om van te proeven natuurlijk. Bovendien staat het nog eens fotogeniek ook.’
De locatie (pt. III)
‘Zowel het aperitief als het diner vond plaats in de tuin. Iedereen kon zitten en staan waar ie wou. De tafels en stoelen werden dan ook gezellig verplaatst doorheen de avond, net als bij een familiefeest.’
Een momentje rust
‘De zon scheen volop tijdens ons huwelijksfeest. Zelfs het weer paste in het thema! (lacht) Onze fotografe Liz Dvorkina legde dit rustmomentje vast waarbij Casimir en ik samen genoten van ons eerste glas champagne.’
De catering
‘Pizza uit de houtoven van Osko en een goed glas wijn: dé succesformule voor een geslaagd diner. Al zou een feest voor mij als professioneel styliste en art director uiteraard niet geslaagd zijn zonder een uitgekiend concept. Zo ontwierp én zeefdrukte ik de servetten helemaal zelf, met behulp van mijn schoonzus. Casimir en ik vonden het voorbereidende werk geweldig leuk om te doen, en hebben er dan ook heel fijne herinneringen aan.’
De locatie (pt. IV)
‘Dit is zonder twijfel de meest iconische foto van onze bruiloft als je het mij vraagt. Heel statig, als een koningskoppel in de mooie inkomhal van de villa (lacht).’
Foto’s: Liz Dvorkina (I AM LIZ)
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier