1. Ook al zie je je partner graag, je hoeft hem/haar ook niet letterlijk 7 dagen op 7 te zien.
Deze 6 ‘relatiestruikelblokken’ zijn eigenlijk doodnormaal
Liefde is een werkwoord. Je snapt pas wat dit betekent als je in een lange relatie zit. Toch zijn er een aantal struikelblokken die elk koppel kent, en dus doodnormaal zijn.
Tijdens de eerste maanden van een nieuwe relatie vliegen die duizenden vlinders in je buik bijna uit je mond, is de seks de beste van je leven en kan je gewoonweg niet genoeg krijgen van elkaar. Na een aantal jaar ben je nog steeds dolgelukkig met je partner, maar is het nieuwe er natuurlijk een beetje van af. Dat is niet slecht, want je weet nu dat je je partner blindelings kan vertrouwen en je kent elkaar door en door. Toch botsen jullie af en toe op bepaalde zaken die struikelblokken lijken in jullie relatie, maar eigenlijk zijn die probleempjes meer dan normaal.
1. Me-time
Je hebt soms nood aan wat qualitytime, met jezelf! En daar is helemaal niks mis mee. Een avondje bingewatchen in de zetel met een serie die je lief niet leuk vindt of een heerlijk warm bad nemen met een goed boek en een glaasje wijn. Het kan enorm deugd doen om even alleen te zijn. Ook al zie je je partner graag, je hoeft hem/haar ook niet letterlijk 7 dagen op 7 te zien.
2. Discussies
Je kan niet over alles 100 procent op dezelfde lijn zitten. Nooit eens een discussie of ruzie hebben, dát zou pas ongezond zijn, want dat wil onvermijdelijk zeggen dat een van jullie twee een gigantische sloef is. Iedere persoon is verschillend en heeft zijn eigen smaak, mening en overtuiging. Af en toe eens botsen, kan dus geen kwaad. Zorg er gewoon voor dat de goedmaakseks erna heerlijk is.
3. Geen goesting
Die eerste maanden kon je geen film uitkijken, want ergens halverwege was de zin in elkaar te groot en moest Leonardo DiCaprio of Kate Winslet wijken voor je eigen lekkertje op de zetel. Na verloop van tijd heb je geen drie keer per dag meer seks, want je hebt een stressvolle job, het huishouden moet gedaan worden of je bent simpelweg doodmoe. Geen probleem, maar probeer elkaar niet uit het oog te verliezen en maak tijd voor elkaar. Die wasmand kan heus een dagje wachten en heb je die avond een deadline? Dan maak je het de volgende dag lekker gezellig.
4. Sleur
Het gevreesde S-woord: sleur. Het kan zijn dat je relatie op een bepaald moment in een dipje zit en dat de verveling een beetje toeslaat. Elk koppel kent hoogte- en laagtepunten. Weet gewoon dat zelfs in jullie minst romantische periode, jullie nog superveel van elkaar houden. Zoek een spannende activiteit die jullie met z’n tweetjes kunnen doen of ga wat vaker apart op stap. Zo hebben jullie opnieuw heel wat om over te praten en groeien jullie weer dichter naar elkaar toe.
5. Slechte gewoontes
In het begin probeer je je slechte gewoontes nog te verstoppen voor elkaar. Een boer of scheet laten waar de ander bij is? Hell no! Na een aantal maanden of jaren verandert dat. Je voelt je op je gemak bij elkaar en dat zorgt ervoor dat je ook niet meer beschaamd bent om je mindere kantjes te laten zien. Je lief die plast terwijl jij je tanden staat te poetsen in de badkamer of zonder gêne in zijn/haar neus zit te koteren terwijl jullie televisie kijken, moet kunnen. Beschouw het gewoon als een teken dat hij/zij zich supercomfortabel voelt bij je. Stoor je je toch aan iets? Praat er dan over.
6. Crush
Het is niet omdat je samen bent met iemand en die persoon doodgraag ziet, dat je niet meer mag genieten van wat onschuldig geflirt. Het is altijd leuk om te weten dat je nog goed in de markt ligt. Het kan zelfs gebeuren dat je een beetje verliefd wordt op iemand anders, en ook dat kan – als je er niet aan toegeeft – heel onschuldig zijn. Niemand gelooft nog in de ‘ieder potje heeft zijn dekseltje’-theorie. Op alle potjes passen veel dekseltjes, dus je aangetrokken voelen tot iemand nieuw is heel normaal. Zolang je vindt dat jouw ‘dekseltje’ thuis het beste is en dat je met hem/haar oud wil worden, dan is er niks aan de hand.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier