Een kus zegt soms meer dan woorden kunnen. Maar wat het dan juist betekent, is nog maar de vraag. Dit zijn zes verschillende soorten kussen en wat de gever je ermee zou willen zeggen.
Kus op de hand.
Hallo Bridgerton boys! Een handkus doet ons vooral terugdenken aan periodes waarin vrouwen lange baljurken droegen en mannen met een buiging een kus op hun hand drukten ter begroeting. Door die geschiedenis wordt de handkus vaak als een platonisch teken van respect gezien, maar in een relatie krijgt de kus dan weer een andere betekenis. Als je partner je hand kust, is dat een manier om aan te tonen dat hij/zij/die toegewijd is en van je houdt om wie je bent.
Uitgebreide intieme kus.
Denk aan een heuse kussessie, met of zonder tong. Wat we al lachend ook al eens muilen durven noemen. Deze kus laat niets aan de verbeelding over en wijst erop dat je partner je héél graag heeft en je dus nog dichter bij zich wilt. Een uitgebreide intieme kus kan bedoeld zijn als initiatie voor een vrijpartij, maar is op zichzelf ook een fijne manier om je partner duidelijk te maken dat hij/zij/die gewild is.
Kus in de nek.
Voel je de rillingen al over je ruggengraat lopen? Dat is wat een kus in de nek kan teweegbrengen. Wat niet gek is, aangezien deze zoen een teken is van passie en connectie. Meer nog dan de uitgebreide intieme kus, is deze bedoeld om de seksuele spanning op te drijven. Een hint waar je dus niet naast kan kijken.
Kus op de buik.
De buik is voor veel mensen een heel intieme zone, waar niet iedereen zomaar mag aankomen. Wanneer iemand je dus een kus op je buik geeft, is dat voor de kusser een manier om je te laten merken dat je hem/haar/hen kan vertrouwen. Als je partner jou toelaat om zijn/haar/hun buik te kussen, mag je er dus op vertrouwen dat jullie je veilig voelen bij elkaar.
Snelle kus op de mond.
Deze kan twee richtingen uitgaan. Jullie zijn bijvoorbeeld al lang samen en geven elkaar af en toe een snelle gestolen kus door de dag heen. Kussen worden vaak iets minder uitgebreid wanneer je je heel comfortabel bij elkaar gaat voelen, dus dat is echt geen slecht teken. Maar als dit nooit jullie gewoonte was en er ineens vaker een snelle korte kus wordt gegeven, kan je er best even over praten. Het zou namelijk kunnen betekenen dat een van de twee moeite heeft met intimiteit of zich niet zo goed voelt in de relatie. Onthou echter: het is voor iedereen anders, dus trek geen conclusies voor je erover gesproken hebt!
Kus op het (voor)hoofd.
Ahhh voorhoofdkusjes. Dit soort kussen wordt meestal gegeven om zorg, genegenheid of bescherming te tonen. Een voorhoofdkus geeft de ontvanger een gevoel van veiligheid en warmte. Het is een heel zacht gebaar dat getuigt van een sterke emotionele band.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier