Een trouwfeest zonder gsm’s, is dat geen leuk idee?
Dit zijn de voordelen van een ‘unplugged wedding’
Het is al jaren een ding, maar steeds meer bruidsparen kiezen ervoor om telefoons op hun speciale dag te bannen. Geen foto’s of video’s tijdens de ceremonie, de receptie en/of het feest, énkel van de fotograaf. En we moeten toegeven: het heeft zijn voordelen, zo’n ‘unplugged wedding’. Wij sommen ze voor je op.
Volledige aandacht van je gasten.
Geef toe: de dag van je trouw wil je toch niets liever dan in het middelpunt van de belangstelling staan? Een van de grootste voordelen van een ‘unplugged wedding’ is dan ook dat je de volledige aandacht en betrokkenheid van je gasten hebt. Ze bewonderen je met hun eigen ogen en niet via hun kleine schermpje.
Alleen mooie foto’s.
De enige foto’s en video’s die er op een ‘unplugged wedding’ genomen worden, zijn van een fotograaf – of uit een of andere toffe photobooth. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je op de Instagram van een verre kennis van je partner opeens een niet zo flatterende foto van jezelf tegenkomt. En ook fotografen vinden het top, zo kunnen zij foto’s maken zonder dat er overal schermpjes op te zien zijn.
Meer interactie tussen je gasten.
Het is toch veel toffer om aan een tafel te zitten met gasten die geïnterreseerd zijn in wat je te zeggen hebt, dan bij mensen die stil achter hun scherm verdwijnen of heel hun leven aan je voorstellen met 1001 foto’s van hun kat en baby? Zonder je gsm aan tafel zitten, dwingt je meer om écht te babbelen en te luisteren.
Je kan zelf kiezen wat en wanneer je beelden deelt.
Daarbij is het voor het bruidspaar toch veel aangenamer om zélf beelden van de mooiste dag van hun leven te delen wanneer ze dat willen? Misschien vinden ze foto’s van de ceremonie wel te intiem om op socials te posten? Of delen ze liever niets van de late uurtjes op het feest? De keuze zou bij hen moeten liggen.
Nieuwe mensen leren kennen.
Een ‘unplugged wedding’ is als gast misschien wel dé manier om nieuwe mensen te leren kennen. Zoals hierboven al werd vermeld, worden mensen gedwongen om interactie te hebben met anderen en kunnen ze zich niet verstoppen achter hun schermpje. En dat gebeurt niet vaak.
Geen ongewenste storingen.
‘Ja, ik… triiiiing’: er is altijd wel iemand die vergeet z’n gsm af te zetten tijdens de ceremonie. En of die persoon nu als een gek begint te trillen of er effectief een herkenbare ringtone weergalmt, you don’t want to be that person.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier