Een situationship, red flags, pocketing of pojectionship: de datingtermen blijven maar ingewikkelder worden. Enter de appaire, opnieuw een fenomeen dat zijn intrede doet onder daters. Al wil je het woord liever niet moeten gebruiken als je een relatie hebt…
Een nieuwe volger hier, een interessant profiel daar: het is zó makkelijk om iemand een appje te sturen met je gsm. Voor sommigen iets té makkelijk, waardoor grenzen al sneller vervagen binnen een relatie. Een appaire (app + affaire) kan hier jammer genoeg het gevolg van zijn.
Fysiek vs emotioneel
Een appaire houdt in dat iemand intensief en persoonlijk contact heeft met iemand anders via apps zoals WhatsApp, Instagram of andere sociale media zonder dat er fysiek contact plaatsvindt. Een moderne vorm van vreemdgaan, kan je ‘t noemen.
Al ontmoet je de persoon in kwestie niet in het echt en kan er dus geen fysiek contact zijn, de emotionele band met de persoon waarmee iemand in een relatie stuurt, is wél belangrijk. Vaak wordt er dan op dagelijkse basis de keuze gemaakt om tijd en energie te steken in iemand anders dan je partner. Het kan daarom voor de partner in kwestie minstens even pijnlijk zijn als wanneer die te horen zou krijgen dat de ander een fysieke misstap heeft begaan.
Het is toch maar een berichtje?
Het verraderlijke van een appaire is dat het gemakkelijk verborgen kan blijven. Je face-id of toegangscode doet al een heel deel, en zij die toch bang zijn dat de partner in zijn/haar/hun gsm zal kijken, nemen die gewoon overal mee naartoe.
Als je lief dan toch iets vermoedt, is het makkelijk om de situatie minder belangrijk te maken dan ie is. ‘Het is toch maar een berichtje?’ is zo’n veelvoorkomende – maar eerlijk gezegd ook manipulatieve – verdediging. Onnodig ook, want hoewel er geen fysieke affectie is, is er wel degelijk sprake van emotioneel vreemdgaan. Hou de appjes dus liever voor je familie, vrienden en je eigen lief!
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier