Adem diep in en uit, want blijkbaar doen jouw vriendinnen het ook helemaal niet zo vaak als ze beweren. En ligt dat ‘normale gemiddelde’ bovendien veel lager dan gedacht. Maar waarom, ladies, liggen we daar nu eigenlijk zo wakker van, van wat er zich tussen andermans lakens afspeelt?
Wij vroegen het aan professor seksuologie Paul Enzlin, die eerder dit jaar in samenwerking met het Eén-programma Ook Getest op Mensen een grootschalige seksenquête hield:
“Waarom we daar wakker van liggen? Omdat seksualiteit in onze cultuur als heel belangrijk wordt aanzien voor de kwaliteit van ons leven en onze relatie. Seksualiteit wordt ook gezien als iets wat altijd te maken heeft met romantiek en fijngevoeligheid. Dat klopt natuurlijk niet, maar de media houden die mythe wel levend. En als seks wordt voorgesteld als iets wat ontzettend belangrijk en altijd fijn is, dan concluderen mensen meteen: ‘Aha, dus hoe vaker we het doen, hoe beter.’ Pas op, ik zeg niet dat seks niet belangrijk is. Maar als een koppel tevreden is met één spetterende vrijpartij om de drie weken – als dat voor hen voldoende is om hun relatie staande en pittig te houden – dan is dat toch oké? Kwaliteit primeert voor velen nog steeds op kwantiteit. Helaas staren veel mensen zich blind op het aantal keer dat zij én andere mensen het ‘zouden moeten’ doen.”
Lees in Flair de verhalen van onze lezeressen en ontdek waarom zij liegen en hoe hun seksleven écht is.