Ook de aubergine-emoji blijkt een enorme afknapper.
HUH: we vinden spellingfouten erger dan slechte seks
De tijd dat we een romantische liefdesbrief in onze brievenbus konden verwachten, ligt (helaas) achter ons. Toch speelt spelling anno 2018 blijkbaar nog altijd een belangrijke rol in ons liefdesleven, of dat nu in een brief of een sms’je is.
Online datingwebsite Plenty of Fish wilden van 2000 18-jarige gebruikers weten wat ze het vervelendst vonden tijdens het chatten. En wat bleek? We zouden spelling en grammatica belangrijker vinden dan we zelf willen toegeven. Een taalfout zou namelijk een grotere afknapper zijn dan slechte seks.
Ook blijkt dat niet iedereen die online date, per se op zoek is naar een eenmalig avontuurtje. 74% van de ondervraagden wil iemand met wie ze lange gesprekken kunnen voeren. Een goede babbel is voor veel mensen nog altijd belangrijker dan een knap kopke. 83% gaf aan dat een goed gesprek op de app ervoor zorgt dat er tijdens een latere date een betere klik was.
Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Want de berichtjes die naar een volgende date kunnen leiden, zijn ook vaak de reden waarom iemand plots genegeerd of verwijderd wordt. De singles die deelnamen aan het onderzoek vonden de volgende drie zaken echte afknappers.
Grammatica en spelling
Meer dan de helft van de ondervraagden (58%) vindt dat fouten schrijven een grotere afknapper is dan slechte seks. Zorg er dus vooral voor dat je berichtjes naar die knappe Tindermatch niet vol met fouten staan. De irritantste fouten zijn ‘dt’-fouten of het woord ‘sowieso’ verkeerd spellen. En dat begrijpen wij helemaal.
Te traag antwoorden
We haten het allemaal om uren (of dagen) te wachten tot die ene hottie reageert. Door moderne technologie zijn we het niet meer gewoon om te wachten en dus doen we dat ook niet. Gelukkig reageert 89% van de deelnemers binnen de 12 uur als ze interesse in iemand hebben. 23% antwoordt zelfs meteen.
Te expliciete emoji’s gebruiken
Toegegeven, we krijgen nooit graag een dick pic, maar ook van de aubergine-emoji zijn we geen fan. En we blijken niet alleen te zijn. 75% van de ondervraagde singles vertelde geen fan te zijn van emoji’s die een dubbele betekenis hebben. Het knipoogje, kussend gezichtje en de hartoogjes doen het dan wel weer goed.
Heb je bovenstaande zaken met succes vermeden? Dan heb je alleen nog een sterke openingszin nodig. Het onderzoek wijst uit dat een complimentje, humor, een leuk verhaal of een gedeelde interesse het beste werken.
[td_smart_list_end]
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier