Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
sarah puttemans
© Play4

‘Wie mijn vlogs bekijkt, weet dat ik mezelf ook zonder make-up of vol met puistjes film en zelfs toon hoe ik mijn bovenlip laat waxen.’

Sarah Puttemans (24) in ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’: ‘Ik krijg soms kritiek dat ik alleen maar perfecte plaatjes post’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Tien bekende amateurkoks gaan in ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’ de uitdaging aan om een driekoppige sterrenjury te overtuigen van hun kookkunsten. Sarah Puttemans (24) is de jongste van de hoop. ‘Ik twijfelde enorm om mee te doen toen ze me opbelden, want ik kan eigenlijk niet zo geweldig goed koken’’, aldus de content creator.

‘MasterChef’ is een populair realitykookformat over de hele wereld en is nu ook te zien in ons Belgenlandje op Play4. Tien BV’s en hobbykoks zetten hun beste beentje of beter gezegd handje voor om de lekkerste gerechten op tafel te toveren voor drie professionele juryleden. Naast hun kookkunsten zal ook hun creativiteit en stressbestendigheid getest worden. Sarah Puttemans, content creator en lief van Viktor Verhulst is de jongste van de bende en maakt in dit programma haar tv-debuut. ‘Ik twijfelde enorm om mee te doen toen ze me opbelden, want ik kan eigenlijk niet zo geweldig goed koken’, vertelt Sarah eerlijk. ‘Toen ik afleveringen uit andere landen zag, bleek dat de lat ook nog eens gigantisch hoog lag.’

Wat trok je dan toch over de streep?

‘Ik kan niet zo geweldig goed koken, maar ik doe het wel graag. Ik vind het leuk om met liefde iets te bereiden waar anderen dan van genieten. Ik zag dit avontuur dan ook meer als een leerschool en hoopte dat ik mijn grenzen kon verleggen en mijn kookkunsten kon verbeteren. Het is een once in a lifetime experience om bij te leren en te stelen met je ogen van topchefs zoals Nick Bril.’

Heb je werkelijk nul ervaring in de keuken?

‘Het is niet zo dat ik nog nooit achter een fornuis stond of een tomaat heb gesneden. Ik maakte wel al simpele gerechtjes zoals een pasta of kip met appelmoes, maar daar is natuurlijk weinig uitdaging aan en ik wist dat ik niet met zulke borden moest afkomen bij die topjury. Dit is een volledig ander niveau en ik moest alles uit de kast halen.’

Wat is je grootste zwakte in de keuken?

Ik kan niet goed omgaan met stress en onverwachte wendingen. Tijdens de proeven ging ik daar volledig in op en lette ik niet meer op wat er allemaal rond mij gebeurde. Als er dan onvoorziene dingen gebeurden, zoals een extra proef, dan sla ik onmiddellijk tilt!’

Wat is je sterkte in de keuken?

‘Ik kon heel goed om met de tijdslimiet. Iets wat ik heel straf vond van mezelf, want thuis oefende ik veel en dan slaagde ik er nooit in om binnen het uur klaar te zijn.’

Wie vond je je grootste concurrent?

‘Ik zag de andere kandidaten helemaal niet als concurrenten, want iedereen was zo behulpzaam en gaf me goeie tips! Ik zag het niet als wedstrijd, maar als een toffe ervaring. Als ik dan toch iemand moet kiezen, dan ga ik voor Hakim of Lynn.’

Is je missie geslaagd om beter te leren koken?

‘Absoluut! Ik was vroeger heel onzeker in de keuken, maar nu durf ik echt meer te improviseren met ingrediënten.’

Kreeg je al positieve reacties op je kookkunsten?

‘Ja! Iedereen is sowieso trots dat ik deze uitdaging aanging en ze merken echt wel een verschil in de gerechten die ik hen voorschotel.’

Ik was vroeger heel onzeker in de keuken, maar nu durf ik echt meer te improviseren met ingrediënten.

We kennen je van je vlogs op YouTube. Gaan we je nu op een andere manier leren kennen?

‘Ik denk dat mijn trouwe volgers zich sowieso een bult schrokken toen ze hoorden dat ík aan een kookprogramma ging meedoen. Ik ben wel volledig mezelf gebleven en je zal me zien zoals ik ook in real life ben, maar dan met iets meer stress (lacht).’

Dit is je tv-debuut. Vond je het spannend?

‘Absoluut! Als ik vlog, bepaal ik natuurlijk helemaal zelf wat er in de video komt. Maar nu heb ik dat niet in de hand. Het is dus afwachten welke gezichten ik trek en wat ik er allemaal uitfloep.’

Hoop je dat dit deuren opent voor andere programma’s?

‘Ik vind het sowieso leuk om voor de camera te staan, dat doe ik dagelijks voor mijn vlog. Om dit keer zelf niet de camera de hele tijd in mijn handen te hebben, was wel een leuke afwisseling en smaakt sowieso naar meer. Als er nog toffe tv-opdrachten mijn pad kruisen, zeg ik zeker geen nee. Ik zie wel wat de toekomst brengt.’

Is er een bepaald programma dat je echt heel tof zou vinden om deel van uit te maken?

‘Ik dans heel graag, dus “Dancing with the Stars” zou ik geweldig vinden! Dat is honderd procent mijn ding, dus daar mogen ze me altijd voor bellen.’

Ik had vroeger complexen over mijn benen omdat ik toen iets zwaarder was. Ik ben een aantal jaar terug meer beginnen sporten en ik let meer op mijn eten waardoor ik wel beter in mijn vel zit.

Bij Flair staat self-love centraal: heb je veel self-love of is er nog werk aan?

‘Ik ben vaak nog onzeker, maar ik ben daar wel al in gegroeid. Ik probeer minder streng te zijn voor mezelf, want perfectie bestaat niet en het zou toch ook maar saai zijn als iedereen er hetzelfde zou uitzien.’

Heb je bepaalde complexen op uiterlijk vlak?

‘Ik had vroeger complexen over mijn benen omdat ik toen iets zwaarder was. Ik ben een aantal jaar terug meer beginnen sporten en ik let meer op mijn eten waardoor ik wel beter in mijn vel zit.’

Waarom zijn we zo streng voor onszelf?

‘Ik denk dat sociale media daar een grote rol in spelen en ikzelf krijg ook soms kritiek dat ik alleen maar perfecte plaatjes post. Maar wie mijn vlogs bekijkt, weet dat ik mezelf ook zonder make-up film, toon dat ik vol met puistjes sta en de kijkers zelfs meeneem naar het schoonheidsinstituut waar ik mijn bovenlip laat waxen. Ik vind het belangrijk om ook die kant van mezelf te laten zien.’

Ben jij zelf vatbaar voor die perfecte plaatjes op sociale media?

‘Ik kan daar goed mee om omdat het mijn job is. Ik wéét dat al die foto’s maar een momentopname zijn en het resultaat van goeie belichting, een goede hoek, filters en noem maar op. Sociale media hebben trouwens ook een superpositieve kant, want ze kunnen je inspireren. Content creators empoweren elkaar en het is vooral die kant die ik zo tof vind.’

Ik krijg soms kritiek dat ik alleen maar perfecte plaatjes post. Maar wie mijn vlogs bekijkt, weet dat ik mezelf ook zonder make-up film, toon dat ik vol met puistjes sta en de kijkers zelfs meeneem naar het schoonheidsinstituut waar ik mijn bovenlip laat waxen.

Self-love slaat ook op mentaal welzijn: zijn er bepaalde dingen waar je mee worstelt?

Op privévlak loopt alles momenteel heel goed. Ik heb een warme familie, lieve vrienden en een geweldig lief. Het gaat dan eerder over mijn professioneel leven. Er komt momenteel heel wat op mij af en ik heb heel veel werk. Ik wil alles perfect doen en het is moeilijk om dit soms van me af te zetten.

Nog een programma waar we naar uitkijken: Dit zijn de eerste beelden van ‘Belgium’s Next Top Model’

Heb je het gevoel dat sommigen je job als content creator onderschatten?

Zeker en dat kwetst me echt. Mensen kunnen grof zijn en denken dat ik op een dag maar één foto of video online moet gooien en that’s it. Maar ze zien niet hoeveel werk hierin kruipt of aan voorafgaat. Zo werk ik vaak tot in de late uurtjes of in het weekend.’

Tot slot: waarom moeten we zeker naar ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’ kijken?

‘Het is een heel tof programma, ook voor wie niet per se graag kookt! Je leert heel wat BV’s beter of toch in een heel andere situatie kennen en er zit ook heel wat humor in.’

‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’ zie je vanaf 4 september elke maandag en woensdag om 21u op Play4 en GoPlay.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '