
Happy Lasagna Day!
29 July 2015
Bijgewerkt: 21 September 2021
Vandaag vieren we Lasagna Day. Ab-so-luut de beste dag van het jaar (na Kerstmis) Want als we één guilty pleasure hebben, dan is het wel zo'n dampende pot laagjes met een giga kaaskorst.
Laten we een afspraak maken: vanaf nu vieren we jaarlijks op 29 juli het godsgeschenk lasagne.
Koop je altijd je lasagne kant-en-klaar in de winkel? Zo ja: no judgment. Maar zelfgemaakte lasagne is 1000 x lekkerder dan die uit de winkel. Begin met de basics en probeer deze traditionele lasagne eens te maken.
Traditionele lasagne
Nodig voor 4 personen
- bechamelsaus
- bolognesesaus
- 24 lasagnevellen (250 g)
- 150 g geraspte parmezaan
- boter
Zo gemaakt
- Maak de bolognesesaus (voor recept: klik hier).
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Maak de bechamelsaus (voor recept: klik hier).
- Beboter een rechthoekige ovenschaal. Schep er een laagje bolognese in. Bedek met vellen lasagne en schep daarop wat bechamelsaus. Bestrooi met parmezaan. Herhaal dit tot je van alle ingrediënten net genoeg overhoudt voor nog één laagje.
- Meng de rest van de bolognese met de bechamel en strijk uit over de laatste laag lasagnevellen. Eindig met parmezaan. Zet 40 minuten in de oven.
Jep, eat away!
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier