Mini-eclairs
Benodigdheden
Voor het deeg
· 2 eetlepels fijne kristalsuiker
· 7 eetlepels ongezouten roomboter
· 1 theelepel zout
· 120 g bloem
Voor de vulling
· 2 dl volle room
· 4 eetlepels suiker
Voor de chocoladelaag
· 1 dl room
· 150 g pure chocolade
Zo maak je het
1. Verhit in een steelpan 120 ml water samen met de suiker, de boter en het zout, totdat alle boter is gesmolten en alles kookt.
2. Voeg dan in één keer de bloem toe en roer goed tot een stevig deeg dat niet meer aan de randen van de steelpan kleeft.
3. Haal van het vuur en voeg de eieren een voor een toe. Klop goed na elk ei.
4. Schep het mengsel in een spuitzak. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit daarop het deeg in lijntjes. Ze mogen de grootte van je wijsvinger hebben, maar niet te dicht bij elkaar liggen. Bak ze 20 minuten op 180°C. Laat afkoelen en maak de spuitzak schoon.
5. Voor de vulling klop je de slagroom met de suiker stijf. Schep het mengsel in de spuitzak. Gebruik een spuitmondje met een kleine opening. Maak daarmee een gaatje in elke eclair en spuit de room naar binnen.
6. Voor de chocoladelaag breng je de room aan de kook. Haal van het vuur. Smelt de chocolade daarin en roer totdat die is gesmolten. Giet met een lepeltje over de eclairs en laat opstijven.
Hoeveelheid – tijd – calorieën
18 stuks – 60 minuten – 170 kcal/stuk
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier