1. Registreer je op websites die gratis dingen aanbieden
Het kost je even wat meer moeite om de juiste te vinden, maar op heel wat websites kan je gratis producten krijgen. Dikwijls zijn dit nieuwe dingen waarvoor ze mensen zoeken om ze uit te testen. Ook in veel winkels kan je testertjes krijgen.
2. Maak maaltijden in ‘bulk’ tijdens het weekend
Met koken op zich geef je sowieso minder geld uit dan als je afhaalmaaltijden maakt of als je uit eten gaat. Maar als je in het weekend tijd maakt om wat maaltijden voor te bereiden, heb je geen overschotten die je moet weggooien. Het zorgt er ook voor dat je een maaltijd hebt op dagen waarop je geen tijd hebt om te koken.
3. Wees flexibel in je vakanties
Zowel in de bestemming als in wanneer je gaat. Meestal kan je zelf kiezen wanneer je je vakantie plant en zolang je niet in het onderwijs staat, doe je dat best buiten de schoolvakanties. Ook afhankelijk van op welke dag je vertrekt kan de prijs enorm variëren. Daarnaast zijn sommige bestemmingen gewoon goedkoper dan andere. Op skyscanner kan je bijvoorbeeld de prijs van verschillende bestemmingen vergelijken.
4. Shop online
Op veel websites kan je deals vinden die je nooit in de winkel tegenkomt. Vooral voor elektronica en huishoudtoestellen kan het al eens de moeite zijn om even rond te surfen. Wie weet vind jij die stofzuiger die je in de winkel zag online ergens voor de helft van de prijs!
5. Vergelijk banken
De kans is groot dat jij al jaren bij dezelfde bank bent aangesloten, maar het kan soms een voordeel zijn om van bank te veranderen. Als je ergens anders veel meer rente kan krijgen, is het alleen maar een voordeel om over te schakelen.
6. Gebruik de ‘driedagenregel’ bij impulsaankopen
In heel veel winkels staan er aan de kassa nog wat kleine spulletjes die je absoluut niet nodig hebt, maar die je toch wil. Koop ze niet direct, maar geef jezelf drie dagen de tijd. Als je daarna nog steeds de drang voelt om ze te kopen, mag het. Maar de kans is groot dat je na een dag al bent vergeten wat er nu eigenlijk stond.
7. Koop tweedehands
Er zijn superveel dingen die je perfect tweedehands kan aanschaffen. Een nieuwe smartphone nodig? Kijk dan eens op ‘refurbished-websites’. Nieuwe kleren? In veel kringwinkels kan je echt heel leuke dingen op de kop tikken die niet veel andere mensen dragen. Wel eerst even goed wassen!
8. Neem abonnementen op dingen die je vaak doet
De zoo, de cinema, pretparken... Als je weet dat je minstens 5 keer per jaar naar zulke dingen gaat, is het dikwijls voordeliger om een abonnement te nemen. Doe dat dan wel alleen bij dingen waarvan je zeker weet dat je er het voordeel zal uithalen.
9. Verkoop zelf je oude spullen online
De kans is groot dat jij heel veel spullen hebt liggen die je niet meer gebruikt, maar die nog wel perfect in orde zijn. Gooi ze dan niet weg, maar probeer ze online te verkopen. Al heb je er maar € 5 van, alle beetjes helpen!
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier