Zelf worstenbrood maken
29 January 2014
Bijgewerkt: 21 September 2021
Zin in een worstenbroodje, maar geen bakker in de buurt? Lastig. Tenzij je zelf de keuken induikt! Worstenbrood is helemaal niet moeilijk om te maken, en homemade zelfs extra lekker. Een perfecte snack voor druilerige winteravonden, om samen met vriendinnen te verorberen of stiekem helemaal alleen.
Nodig voor 8 worstenbroodjes
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 500 gram gemengd gehakt
- 1 ei
- paneermeel
- 8 vierkantjes bladerdeeg (uit de supermarkt)
- curryketchup
- 1 eidooier
Zo gemaakt
-
Snij de sjalot en look fijn en verwarm de oven op 200°C.
-
Meng de sjalot en de knoflook met het gehakt. Voeg er het ei en het paneermeel aan toe. Kruid bij en kneed goed.
-
Verdeel in 8 porties en maak er kleine worstjes van.
-
Rol elk worstje in een vierkantje deeg, spuit er een beetje curryketchup tussen. Bestrijk de randen en de bovenkant van het deeg met de losgeklopte eierdooier.
-
Bak ze ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven op een vel bakpapier.