
Homemade Starbucks Vanille Frappucino & Coffee
Wat heb je nodig?
– koffiekopje met suiker
– koffiekopje met water
– vanillearoma (dr. Oetker)Wat moet je doen?
Doe het water samen met de suiker in een pannetje. Zet het vuur aan en laat de suiker oplossen in het water. Doe daarna 2,5 eetlepels vanillearoma in het pannetje. Goed roeren en klaar is je vanillesiroop!
Je kunt de vanillesiroop 2 weken bewaren in de koelkast.
Recept 2: Vanille Frappucino (koud)
Wat heb je nodig?
– 200 mL melk
– 2 bolletjes vanille ijs
– 1 eetlepel suiker
– 2 eetlepels vanillesiroop (recept hierboven!)
– slagroom
– 6 ijsklontjes of crushed ice
Wat moet je doen?
Doe alles (behalve de slagroom) in de blender of in een kom. Zet de blender aan of mix het geheel met een staafmixer. Probeer het ijs zo klein mogelijk te krijgen! Daarna mooi versieren met de slagroom en je frappucino is ready to enjoy.
Recept 3: Vanille Coffee (warm)
Wat heb je nodig?
– 200 mL melk
– kopje koffie of espresso
– 2 bolletjes vanille ijs
– 1,5 eetlepel vanillesiroop (zie recept 1 hierboven)
– 0.5 eetlepel suiker
– eventueel slagroom
Wat moet je doen?
Doe de koffie, de melk, het ijs, de vanillesiroop en de suiker in een pannetje. Verhit het geheel totdat het een warme koffie temperatuur heeft. Misschien een beetje slagroom toevoegen en je koffie is klaar :-).
Een paar weken geleden heb ik ook een Starbucks recept gemaak voor Salted Caramel Coffee.